Miras kavgalarını bitirecek karar sonunda açıklandı Miras kavgalarını bitirecek karar sonunda açıklandı

3’üncü Uluslararası Odunpazarı Dinleme Diyalog Dayanışma (3D) Gençlik Festivali basın bilgilendirme toplantısı belediye meclis salonunda Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Eskişehir Avrupa Birliği Temsilcisi Doç. Dr. Erhan Akdemir ve Odunpazarı Belediye Başkan Yardımcısı Figen Engin’in katılımıyla gerçekleşti. Demokrasiyi birlikte keşfetmek ve kamuya tartışmak için alan açmak amacıyla gerçekleştirdiği Uluslararası Dinleme, Diyalog, Dayanışma (3D) Gençlik Festivali, 17-19 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek. Festivalin startı, 16 Mayıs Perşembe günü gerçekleştirilecek kortej yürüyüşü ile verilecek. Saat 17.00’de Ceren Özdemir Adalar Gençlik Merkezi önünden başlayacak kortej yürüyüşü, Hamamyolu’nda sona erecek.

“GENÇLERİN TALEPLERİNİ DİLE GETİRECEKLERİ BİR ORTAM YARATACAĞIZ”

Basın toplantısında konuşan Başkan Kazım Kurt, “Bu hafta Odunpazarı Belediyesi için önemli haftalardan birisi. Türkiye için de önemli haftalardan birisi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Genlik ve Spor Bayramımız. Bu bayram nedeniyle düzenlemiş olduğumuz gençlik festivalimizin 3’üncüsünü gerçekleştireceğiz. 17, 18 ve 19 Mayıs tarihlerinde Kanlıkavak Parkı’nda düzenleyeceğimiz 3D Gençlik Festivali’nin 3’üncüsü daha katılımlı, daha geniş katılımcı ruhuyla gerçekleştirilecek. Ulusal ve uluslararası kardeş belediyelerimizden, dostlarımızdan ve sivil toplum örgütlerimizden katılımcılarla beraber güzel bir festival yaratacağız. Ve bu festivalde taleplerini dile getirecekleri bir ortam yaratacağız. Bu doğrultuda başlayacak festivalimiz Cuma gençlerin yaşadıkları çevreyle ilgilerini ve gençlerin belediyelerden ya da merkezi hükümetten başlayacak” dedi.

“TÜRKİYE’DEKİ EN BÜYÜK SORUNUN FİKİRLER DEĞİL”

Kamunun ve STK’ların birbirini dinleyerek oluşturduğu festival hakkında bilgi veren Doç. Dr. Akdemir, “Biz bundan 2 sene önce yola çıktığımız zaman Türkiye’deki en büyük sorunun fikirler olmadığı üzerinde konuşmuştuk. Türkiye’de sorun kimsenin kimseyi dinlememesiydi. O yüzden birbirimizi dinleyerek başlayalım istedik. Kamu ve STK olarak birbirimizi dinledik öncelikle ve bu dinleme sonucunda toplum için ne yapabiliriz, gençler için ne yapabiliriz diye düşündüğümüzde gençlerin sorunlarını yine gençlerin kendilerinin dile getirebilecekleri platformlara ihtiyaç olduğunu düşündük. Bir araya gelerek 3D Platformu’nu oluşturabildik. Dinleme, diyalogdan sonra da en büyük mesele dayanışma gösterip ortak siyasal, sosyal, ekonomik ve kültürel sorunlarımızı çözmeye çalışmaktı. Ne mutlu ki bize geçtiğimiz iki festivalimizde dinleme, diyalog ve dayanışmayı kamu ve STK olarak gerçekleştirebildik” diye konuştu. 

“KATILIMCI STK SAYISI 100’Ü AŞTI”

“Geçtiğimiz yıllarda 70-75 civarında olan STK sayısı etkinliklerde bugün 100’ü aştı” diyen Akdemir, “Bu bizin çok mutlu ediyor. Gençlerimizi güvenmeliyiz, ülkemize güvenmeliyiz, fikirlerimize güvenmeliyiz. Festivalimizde partizanlık ve provokasyon ve propaganda yok. Bunu daha önceki iki festivalimizde gerçekleştirebildik” şeklinde konuştu. 

“YEREL DEMOKRASİLERDE KATILIMCILIK VE DEMOKRASİ”

Akdemir konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Bu sene gençlik festivalimizin içeriği daha çok gençlik STK’larının kendilerinin etkinlikleri gerçekleştireceği alanlar yaratmak oldu. Bu da bizi oldukça mutlu etti. Bu seneki konu başlığımız STK’larla şehrimizdeki diğer siyasal aktörlerle bir araya gelerek bir yönetişim mekanizması oluşturarak bu seneki konu başlığını belirledik. Bu sene konu başlığımız, “yerel demokrasilerde katılımcılık ve demokrasi.” Bizim amacımız katılımcı yönetişim anlayışını oturtmak. Birçok sosyal etkinliğimiz var. Tiyatrolarımız konserlerimiz bununla birlikte zeka oyunlarımız var. Satranç turnuvalarımız var. Birçok sanatsal ve kültürel etkinlikte de gençleri bir araya getirmek ve buradan 3D’yi ortaya çıkartmak istiyoruz. Sayın başkana bu ortamı bize sağladığı için çok teşekkür ediyorum.”

Kaynak: Meltem Karakaş