Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırımcıların da dikkatini çeken açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz hafta ons altın 2,700 dolar seviyesine ulaşırken gram altın 3 bin lira barajını aşmıştı. İslam Memiş ise bu süreçte altın yerine de Euro'yu tercih ettiğini ve gümüşün de 2025 yılı için kazandıracağını açıkladı.

Jeopolitik gerilimler ve yaklaşan ABD seçimleri sebebiyle de altın fiyatlarında da artış gözlemleniyor. Yıl başından bu zamana gelen süreçte de yatırımcısına yüzde 52 kazandıran altın da rekor seviyere ulaştı. Gümüş ise aynı dönemde yüzde 63 kazanç sağladı.

İslam Memiş gram altının 3 bin 19 lira, çeyrek altının 4 bin 950 lira seviyelerinde seyrettiğini söyledi. Bu süreçte ons altının 2,717 - 2,757 dolar aralığında da dalgalandığını ve bu hafta için de 2,717 - 2,768 dolar seviyelerinide takip edeceğini belirtti.

Gümüşe ilişkin de olumlu bir perspektif çizen Memiş, ons gümüşün 33,70 dolar seviyesinden kapandığını belirterek, düşüşleri alım fırsatı olarak değerlendireceğini ifade etti. "2025'in şampiyonu gümüş olacak," diyen Memiş, yatırımcıların ons gümüşü takip etmesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak: Haber Merkezi