Türkiye’de de birçok mağazası bulunan ve alışveriş merkezlerinde yoğun ilgi gören marka, yaşadığı ekonomik sıkıntılar nedeniyle operasyonlarını yeniden yapılandırmak için mahkemeye başvurdu.

Forever 21, 2016 yılında dünya çapında 800 mağazaya ulaştığını duyurmuştu. ABD’de ise yaklaşık 500 mağaza ile faaliyet gösteren şirket, perakende sektöründeki değişimler ve çevrimiçi alışverişin yükselişi karşısında zorlanmaya başladı. Günümüzde ABD genelinde 350 mağazası bulunan Forever 21, yeni alıcılar bulamaması durumunda tasfiye sürecine girebilir.

Forever 21

Forever 21’in iflas başvurusu, ABD’nin Delaware Bölgesi İflas Mahkemesi’ne yapıldı. Mahkemeye sunulan belgelerde, şirketin varlıklarının 100 milyon ila 500 milyon dolar arasında olduğu, ancak borçlarının 1 milyar ila 10 milyar dolar seviyesine ulaştığı ifade ediliyor. Ayrıca şirketin 10 binden fazla alacaklısı bulunduğu bildirildi. İflas süreci boyunca mağazalarında tasfiye satışlarının yapılacağı ve şirketin varlıklarının tamamen ya da kısmen satılmasının planlandığı açıklandı.

Forever 21 2

Forever 21, 2019 yılında da iflas başvurusu yapmış, ancak Authentic Brands Group, Simon Property Group ve Brookfield Asset Management Inc. ortaklığındaki Sparc Group tarafından satın alınarak faaliyetlerine devam etmişti. Ancak perakende sektöründeki hızlı dönüşüm ve çevrimiçi alışverişin büyümesi, markanın finansal istikrarını yeniden sarsarak ikinci bir iflas başvurusuna yol açtı.

Forever 21’in isim hakları ve fikri mülkiyetlerinin halen Authentic Brands Group bünyesinde bulunması, markanın farklı bir formatta yoluna devam edebileceği ihtimalini doğuruyor. Ancak şirketin geleceği, mahkemenin vereceği karara ve olası alıcıların ilgisine bağlı olacak.

Kaynak: Eskisehir.net Haber Merkezi