Büyükşehir Belediyesi 2011 yılında önemli bir hizmete imza attı. Sucular Odası ile işbirliği yapan Belediye, Alo Kalabak Su Dağıtım Hattı’nı devreye soktu. Bu hizmet sayesinde vatandaşlar, 222 0 222 nolu telefon hattı aracılığıyla evlerine ya da iş yerlerine su siparişi verebiliyor.
Öte yandan son zamanlarda bu hizmetle ilgili çok sayıda şikayet almaya başladık. O şikayetlerden biri şöyleydi: “Merhaba yine rahatsız ediyorum kusura bakmayın lütfen. Kalabak Su ne zaman sipariş versek gelmiyor bütün gün bekliyorum. Aradığımda da geleceği söyleniyor. Ama gün içinde gelmedi. Mesai saatleri içerisinde gelmiyor. Arıyorum saat beşten beri operatörü bağlanmıyor, mağdur oluyoruz. Bunu dile getirmekten bile utanıyorum artık.”
Söz konusu şikayeti instagram hesabımızda paylaşıp ‘Alo Kalabak Hattı ile sorun yaşayıp yaşamadıklarını ve hizmetten memnun olup olmadıklarını’ sorduk.
Hizmetten memnun olduğunu dile getirenler vatandaşlar da oldu. Verilen cevaplar şu şekilde:
•    Merhaba bu durumu paylaşır mısınız? Alo Kalabak hattından verilen siparişlerde Uluönder’de evlerimize su gelmiyor. 10 gündür mağdur oluyoruz. Sucular Odası’na kadar arayıp durumu anlattık. Hiçbir çözüm yok
•    Kalabak Suyu’ndan şikayetçiyiz ne yapmamız lazım lütfen yardımcı olunuz
•    Geçen hafta eve su söyledim perşembe günü gelmedi, her gun devamlı siparişi yeniledim pazartesi günü pes ettim
•    Hayır! Siparişler geç geliyor eve bağlanıyoruz iki gün gelmediği oluyor, yetersizler dağıtım elemanı ile ilgili bir sorun yok
•    Evet gayet iyiler…
•    Kafalarına göre takılıyorlar…
•    Hayır asla gelmiyorlar…
•    Kesinlikle hayır. Zam yapmaktan başka bir şey bilmeyen zihniyet
•    Kalabak Su pazar günleri çalışıyor mu?
•    Değiliz, kesinlikle getirmiyorlar
•    Asla! Kesinlikle getirmiyorlar siparişi Hacı Hüsnü Sokak
•    Kesinlikle değilim… Dünya Su Günü’nde sipariş verdim susuz bıraktılar sağ olsunlar trajikomik olay:) Allah’tan komşumda extra damacana varmış
•    Memnunuz…
•    Çok memnunum iyi ki varlar ❤
•    Hayııırrr asla
•    Ben Gökmeydan’da oturuyorum. Ne zaman söylesem en geç iki saat içinde geliyor. Bir sıkıntı yaşamadım.
•    Değiliz asla…
•    Telefona bakarak çalışan arkadaşlar da oldukça kaba bunlar yüzünden suyun markasını değiştirdik
•    Beş saatte geliyor evde kimse yok tek yaşadığım için arıyor kapıya bıraktım diyor
•    Daha önce bu şehirde yaşamadığım için net bilgim yok. Alo Kalabak aramak için belli bir saat mi var?
•    Kurtuluş Mahallesi’nde ki işyerime istiyorum. Gelen arkadaş erken saatte arayın diyor (en geç 10.30’da arıyorum) Çarşamba, cumartesi aramayın (yakında pazar olduğunu sebep gösteriyor) diyorlar. Ya da işyeri olduğu için bize öyle davranıyor. İler ki saatlerde ve olmaz dediği günlerde evlere teslimat yapılıyor. Ben bu işten hiçbir şey anlamıyorum. Çifte standart mı var?
•    Evet, getirmiyorlar, telefonları da açmıyorlar
•    Eskiden söylerdim arkasından 10 kere ara bir türlü gelmez
•    Ben memnunum ne zaman arasam getiriyorlar, çok nadir ertesi güne kalıyor siparişim
•    Değiliz 20 dakikada anca ulaşıyoruz. Salı aradığımız su cumartesi geliyor. Bir damacana su için üç gün arıyoruz.
•    Aylardır sipariş veriyorum gelmiyor