Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi ve Anadolu Üniversitesi Dezenformasyonla Mücadele Kulübü iş birliğiyle "Anadolu Üniversitesi Yapay Zeka Zirvesi" düzenlenecek.

Yapay zekânın çok yönlü yapısının farklı disiplinlerin perspektifleriyle ele alınması gerektiği anlayışını benimseyen Anadolu Üniversitesi, bu alandaki ilk adımını atarak, çeşitli alanlardan uzmanları bir araya getiriyor. Zirvede, yapay zekânın dijital çağda dezenformasyonla mücadeledeki rolü, sanat, tasarım ve eğitim gibi alanlarda yapılan yenilikçi uygulamalar üzerine konuşmalar yapılacak. Alanında uzman konuşmacıların katılacağı etkinlik, 21 Nisan Pazartesi günü, 09:30-17:00 saatleri arasında Öğrenci Merkezi Yunus Emre Salonunda gerçekleştirilecek.

"Alana ilgi duyan herkesi bekliyoruz"

Düzenlenecek Anadolu Üniversitesi Yapay Zekâ Zirvesi ile ilgili görüşlerini dile getiren Rektör Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel şu ifadelere yer verdi:

"Anadolu Üniversitesi olarak 2025 yılındayapay zekâ konusunda önemli çalışmalar yapacağız. Bu çalışmalardan ilki de 21 Nisan’da düzenleyecek olduğumuz Anadolu Üniversitesi Yapay Zekâ Zirvesi olacak. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile ortaklaşa düzenleyeceğimiz Yapay Zekâ Zirvesinde alanında uzman akademisyenler konuşmacı olarak yer alacak. Ayrıca düzenlenecek zirve, üniversitemizin tüm sosyal medya hesaplarından da canlı olarak yayınlanacak. Bu kapsamda Anadolu Üniversitesi Yapay Zekâ Zirvesine alana ilgi duyan herkesi bekliyoruz."

TBMM Yapay Zekâ Araştırma Komisyonu Başkanı ve Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez’in açılış konuşmasını yapacağı zirvede; İstanbul Üniversitesi Bilgisayar ve Bilişim Teknolojileri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şadi Evren Şeker, "Yapay Zekâ Çağında İnsan Olmak: Sanattan Gerçeğe İnsan" başlıklı bir konuşma yapacak.

İki oturum gerçekleşecek

Zirvenin ilk oturumunda "Belirsizlikler Çağında Yapay Zekâ: Fırsatlar ve Zorluklar" başlığı tartışılacak. Moderatörlüğünü Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Basın ve Yayın Dairesi Başkanı ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuz Göksu'nun üstlendiği panelde, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Koordinatörü İdris Kardaş, "Türkiye’nin Dezenformasyonla Mücadele Politikaları ve Yapay Zekâ", AIPA Yapay Zekâ Politikaları Derneği Başkan Yardımcısı Gökhan Varan, "Yapay Zekânın Dünü, Bugünü ve Yarını", Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Bostancı, "Yapay Zekâ Okuryazarlığı", ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Buğra Ayan, "Kurumsal Kapasite Geliştirmede Yapay Zekâ Etkisi" konularında sunumlarını yapacak.

İkinci oturumda ise "Sinema, Sanat, Tasarım ve Eğitimde Yapay Zekâ Uygulamaları" başlığı ele alınacak ve moderatörlüğünü Bilgi Üniversitesi'nden Dr. Öğr. Üyesi Ufuk Eriş üstlenecek. Bu oturumda, Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgür Çalışkan, "Film Makinesinden Yapay Zekâya: Sinemada Anlatı, Üretim ve Eğitim", Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik ve Bilgisayar Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özer Çelik, "Makine Öğrenmesinden Üretken Yapay Zekâya: Eğitim Materyallerinde Akıllı Dönüşüm", Anadolu Üniversitesi Öğrenme Teknolojileri Ar-Ge Birimi Yöneticisi Dr. Öğr. Üyesi Emel Güler, "Yapay Zekâ ile Açıköğretimin Geleceği: Fırsatlar ve Zorluklar", ve Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Sanatlar Bölümü Öğretim Elemanı Arş. Gör. Berkem Bulut, "Yapay Zekâ Destekli Grafik Tasarım Denemeleri: Midjourney" konularında sunumlarını gerçekleştirecek.

Kaynak: Bülten