Bu araçlar hala 1 milyon liranın altında: Liste paylaşıldı Bu araçlar hala 1 milyon liranın altında: Liste paylaşıldı

Dr. Öğr. Üyesi Önder: “Birlikte sorular sorup cevaplar aramamız çok önemli”

Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Karal Önder sunumda akıllı turizm uygulamalarının tanımlarından, Eskişehir’de akıllı turizm uygulamalarının uygulanışından ve eksikliklerinden, işletmelerin bu uygulamalar ile ilgili karşılaştıkları sorunlardan, projeleri kapsamında yaptıkları anketlerin çıktılarından bahsetti. Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Karal Önder söyledi: “Eskişehir’de akıllı turizm uygulamalarının verimi ve aktifliği hakkında bilgi sahibi olabilmek, belli çıkarımlar yapabilmek için birçok yerli ve yabancı turist ile bir araya gelerek anketler gerçekleştirdik. Elimizdeki çıktılara bakarak Eskişehir’in akıllı turizm uygulamaları açısından eksik olduğunu söyleyebiliriz. Eskişehir’de yapılan uygulamaların var olduğunu hepimiz biliyoruz ama eksik olduklarının da hepimiz farkındayız. Bugün burada Çalıştay’ın verileri üzerine konuşmak, çözümler hakkında tartışmak için bir araya geldik. Farklı kamu paydaşlarının ve akademisyenlerin bu konudaki fikirlerini paylaşarak, ortak sorunumuz hakkında sorular sorup cevaplar araması bizim için çok önemli ve değerli. Hepinize katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum.”  

Dr. Türktarhan: “Akıllı şehir olmak için Eskişehir’de eksiklikler mevcut”

Chester Üniversitesi Dr. Gözde Türktarhan ise sunumda akıllı şehir kavramından ve örneklerinden, akıllı şehir olmanın avantajlarından ve akıllı şehir olabilmek için yapılması gerekenlerden ve Eskişehir’in bu kapsamdaki eksiklerinden bahsetti. Dr. Türktarhan konuşmasının devamında şunları aktardı: “Akıllı şehir; halk, turistler ve yerel yönetim için verimliliği arttıran, halk ile bilgi paylaşan, yerel yönetim hizmetlerinin kalitesini ve vatandaş refahını iyileştirmek için bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanan şehirdir. Akıllı şehirlerin değerleri sahip oldukları teknoloji miktarına değil bu teknoloji ile ne yapmayı seçtiklerine göre belirlenir. Yaptığımız çalışmada Eskişehir’de akıllı şehir olabilmek için çeşitli projelerin yürütüldüğünü biliyoruz fakat yetersiz olduğunu elimizdeki çıktılar sonucunda görmekteyiz. Bu ortak problemimiz için Eskişehir’de daha kapsamlı ve ortak bir projenin yürütülmesinin gerekliliğini, bu konuda işletmelerin bakış açısını anlamak ve üzerine tartışmak bizi bir adım öteye taşıyacaktır. Çalışmamızın bu aşamasında bizlerle birlikte olanız bizi çok mutlu etti.”  

“Akıllı Turizm Uygulamalarının Hayata Geçirilmesinde Kamu Politikalarından Beklentiler: Eskişehir Örneği” başlıklı projenin çalıştayı kamu paydaşları ve akademisyenlerle birlikte karşılıklı fikir alışverişi şeklinde ilerledi. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Karal Önder yürütücülüğünü yaptığı projenin ekibinde ise İktisat Fakültesi Maliye Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Canatay Hacıköylü, Chester  Üniversitesi Dr. Gözde Türktarhan ve Dumlupınar Üniversitesi Maliye Bölümü Arş. Gör. Hasan Hüseyin Aleçakır yer alıyor.

Kaynak: Bülten