Anadolu Üniversitesi, kamu kaynaklarını etkin bir şekilde kullanma hedefi doğrultusunda önemli tasarruflar elde etti. 2024 yılında gerçekleştirdiği verimlilik projeleriyle dikkat çeken üniversite, 2023'e kıyasla doğalgaz tüketimini yüzde 21, elektrik tüketimini ise yüzde 9 azalttı ve bu sayede 31,5 milyon TL tasarruf sağladı. Ayrıca, 2 bin 315 ton karbon salınımı önlenerek yaklaşık 93 bin ağacın kesilmesi engellendi. Üniversitenin yemekhanelerinde ise 1,5 milyondan fazla pet bardak, 1 milyondan fazla yemek seti ve 14 binden fazla büyük boy çöp poşeti kullanımı durduruldu. Bu önlemlerle, 517 ton karbon emisyonunun atmosfere salınması önlenerek yaklaşık 21 bin ağacın doğaya kazandırılması sağlandı.

2025'TE DİJİTALLEŞME İLE DEV TASARRUFA İMZA ATILACAK

Türkiye'de açık ve uzaktan eğitimin öncüsü olan Anadolu Üniversitesi, dünya çapında da birçok yeniliğe imza atarak Açıköğretim Sistemi'nde dijitalleşme ve sürdürülebilirlik odaklı önemli bir dönüşüm gerçekleştirdi. Üniversitenin sağlam bilişim altyapısı sayesinde öğrenciler, herhangi bir fiziksel ofise gitme gereği duymadan, istedikleri zaman diliminde eğitimlerine devam edebiliyorlar. Bu uygulama, ofislerin işletme maliyetlerinin yol açtığı ekonomik ve çevresel yüklerin azaltılmasına olanak tanıyor. Eğitim ve öğretim faaliyetlerinin tamamen dijital ortama taşınmasıyla, il bürolarının personel, kira ve elektrik gibi işletme giderlerinden yaklaşık 250 milyon TL tasarruf sağlamış olacak. 

Açıköğretim Sistemi, milyonlarca dijital öğrenme kaynağıyla hızlı, erişilebilir ve kaliteli bir öğrenme ortamı sağlıyor. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültesi öğrencileri, evlerinden ya da iş yerlerinden istedikleri zaman ve yerde tüm eğitim materyallerine ulaşabiliyor. Bu sistem sayesinde öğrenciler, ders kitaplarına, ünite özetlerine, infografiklere, interaktif içeriklere, konu anlatım videolarına, yakın plan ve interaktif videolara, canlı derslere, pratik ve deneme sınavlarına, eski sınav sorularına, sesli özet ve kitaplara, öğrenci gruplarına 7/24 kolay ve hızlı bir şekilde erişebiliyor.

Anadolu Üniversitesinin bu yenilikçi yaklaşımları, dijitalleşme ile birlikte erişilebilirlik ve hızı artırırken, sürdürülebilirlik ilkelerini de destekliyor. Bu dönüşüm, öğrencilere zaman ve mekândan bağımsız bir öğrenme deneyimi sağlamayı amaçlıyor. Açıköğretim Sistemi, kaynakların verimli kullanımı ve kesintisiz hizmet anlayışıyla öğrencilere çağdaş ve kolay bir öğrenme deneyimi sunmaya devam ediyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı