Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son hava durumu değerlendirmelerine göre, Ankara, Eskişehir, Afyonkarahisar ve çevre illerde önümüzdeki saatlerde ani sağanak yağışlar etkili olacak. Yetkililer, ani bastıracak yağışların yer yer gök gürültülü olabileceğini ve su baskınlarına yol açabileceğini bildirdi.
Meteoroloji uzmanları, gün içerisinde bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu seyredeceğini, öğleden sonra etkisini artıracak sağanak yağışların zaman zaman dolu yağışıyla birlikte görülebileceğini açıkladı. Vatandaşların sel, su baskını ve ani dolu yağışına karşı dikkatli olması istenirken, sürücülerin özellikle ani su birikintilerine karşı tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.
YAĞMURLAR BAŞLIYOR
Sosyal medya üzerinden hava durumu tahminlerini paylaşan Hava Forum da Ankara, Eskişehir ve Afyonkarahisar çevreleri için kırkikindi yağmurlarının başladığını duyurdu. Yapılan açıklamada, ani sağanak yağışların kısa sürede etkili olabileceği, yer yer dolu yağışı görülebileceği ve ani su baskınlarının yaşanabileceği belirtildi. Özellikle açık alanlarda bulunan vatandaşların ve çiftçilerin hava durumunu yakından takip etmeleri gerektiği hatırlatıldı.