Toplantıya Eskişehir Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı personelinin yanı sıra Türkiye'nin dört bir yanında iklim eylemi çabalarını artırmak için, Çok Seviyeli Yönetişim Platformu’na (MLGP) üye belediyeler, birlikler, bakanlıklar, akademik kurumlar, sivil toplum kuruluşları ve iş grupları katıldılar.

Toplantıda “Çok Seviyeli Yönetişim” olgusuna dikkat çekilerek, iklim eylemleri, enerji dönüşümü ve Paris Anlaşması gibi küresel ölçekte hayati öneme sahip konuları ele alındı.  Çevresel sürdürülebilirlik ve iklim değişikliği mücadelesi gibi kritik meselelerin masaya yatırıldığı toplantıda iklim değişikliğiyle mücadelede dirençli ve düşük karbon emisyonlu bir toplumun oluşturulması için gönüllü eylemleri teşvik etmesi amaçlandı.

Dünya genelinde 10 binden fazla şehir ve yerel yönetimin katılımıyla şekillenen İklim Yönetişimi, İklim ve Enerji için Küresel Belediye Başkanları Sözleşmesi (GCoM) gibi küresel ittifaklar, kent iklimi liderliğini güçlendirmeyi hedefler ve bu yönde adımlar atmayı destekliyor.

İklim değişikliğine dikkat çekilen zirvede, uluslararası paydaşlarla ve Türkiye'deki ulusal ile yerel yönetimlerle çeşitli görüşmeler gerçekleştirilerek ve iyi uygulama örnekleri paylaşıldı. İş birliği fikirlerinin masaya yatırıldığı Çok Seviyeli Yönetişim Platformu toplantısında uzun vadeli ortaklıkların oluşturulması için görüşmeler gerçekleştirildi.

Kaynak: Bülten