Kayseri’de ikamet eden Ferhat Ç., 2024 yılının Nisan ayında bir e-ticaret sitesi üzerinden kampanyalı fiyatla 350 TL ödeyerek bir çift bot satın aldı. Siparişin ardından evine ulaşan ürünleri kontrol eden Ç., her iki botun da sağ ayak olarak gönderildiğini fark etti. Bu durum üzerine firma ile iletişime geçerek değişim talebinde bulundu.

İnternet üzerinden gerçekleştirilen alışverişin ardından yaşanan sorunun giderilmesi talebine firma olumsuz yanıt verdi. Ferhat Ç.’nin değişim isteğini geri çeviren yetkililer, internet alışverişlerinde değişim yapılmadığını ifade etti. Bunun üzerine tüketici, durumu yargıya taşıdı.

Ferhat Ç., ürünün ayıplı olması nedeniyle avukatı Şeyma Karakoç aracılığıyla Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdu. Başvuru sürecinde firmaya yazılı olarak iki kez uyarı yapıldığı ancak herhangi bir geri dönüş alınamadığı bildirildi. Dosyanın incelenmesinin ardından Tüketici Hakem Heyeti, tüketicinin lehine karar verdi. Firma, ayıplı mal nedeniyle ürünü misliyle karşılamakla yükümlü tutuldu.s

Hakem heyetinin kararının ardından başlatılan icra takibi sonucunda 350 TL'lik botun firmaya toplam maliyeti 15 bin TL oldu. Mahkeme sürecinde botların misliyle değeri 6 bin 900 TL olarak hesaplanırken, kalan tutar mahkeme masrafları ve vekâlet ücretlerinden oluştu.

Kaynak: TGRT Haber