Tepebaşı Belediyesi, Can Dostum Projesi kapsamında 13 Temmuz Cumartesi günü Atila Özer Karikatürlü Ev yanında düzenlenen “Satın Alma Sahiplen” adlı şenliği vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezi’nde tedavi ve bakımları tamamlanan sahiplendirilmeye uygun yaklaşık 50 hayvandan 8’i köpek, 15’i de kedi olmak üzere toplam 23 hayvan alana getirilerek vatandaşlarla buluşturulmuştu.
Etkinliğe getirilen engelli yavru kedilerden birini sahiplenen Semra Acar, “Ben ilk gördüğümde çok beğendim, içim ısındı. Bir kedim hayatını kaybetti. Ben tekrar sorumluluk sahibi olmak istedim. Yavru olduğu için de ben büyütmek istedim. Mutluyum. Ben herkesin dışarıdan para vererek almak yerine sahiplenmesini isterim. Çevreme de bunu öneriyorum. Bir sürü çok güzel cins hayvanlar var, onlara yuva olmalarını isterim. Tepebaşı Belediyesi’nin de böyle bir etkinlik yapması çok hoşuma gitti. Barınağa gidemeyenler oluyor. Hayvanları merkeze getirmeleri onların yuva bulabilmeleri için imkan sağlamaları çok güzel” dedi.
VATANDAŞLAR ETKİNLİKLEREN MEMNUN
Şenlikte gördüğü köpeği sahiplenen Figen Köseler kendisinin yerel hayvan koruma görevlisi olduğunu belirterek “Kedi ve köpekleri çok seviyorum. Çok mutluyum. Eve gelmesi çok güzel. Onların evde varlığı bize farklı bir enerji veriyor. Ben aynı zamanda sokak hayvanlarını da besliyorum. Ben bütün vatandaşlara barınaklardan almasını öneriyorum. Ben de sürekli barınaklardayım. Tepebaşı Belediyesi ile de iletişimimiz güzel” diye konuştu.
‘Leo’ ismini verdikleri yavru köpeği sahiplenen Damla Yalçın, “Çok mutluyuz. En azından bir yuva olduk. Bir canı sahiplenmek çok güzel bir duygu, herkese de tavsiye ederim. Tepebaşı Belediyesi’ne de çok teşekkür ederim, çok güzel ilgilendiler” ifadelerini kullandı. Nidan Yalçın, “Ben Leo’yu çok sevdim. Adı artık Leo. Çok duygusal hissediyorum” dedi.
Yavru kedilerden birine sıcak yuva olan Hatice Kılıç, “Böyle ince bir duygu yaşattığınız için teşekkür ederiz. Doğada canlıların hepsi birbirini tamamlıyor. Herkesin belli bir görevi var. Doğanın dengesi için herkesin yaşam hakkı var. Konuşuyoruz, dilimiz var diye diğer canlıları öldürmeye hakkımız yok. Yanlış şeyler yapılıyor. Doğru yetiştirdiğimizde insandan daha sadık. Tepebaşı gerçekten yaşanılacak bir kent. Ahmet Ataç başkanımız da halkın yanında, doğada ben de varım diyen canlıların yanında. Çok güzel bir bakım sağlanıyor. Onların da yaşamaya hakkı var” dedi.
“Kısırlaştır, aşılat, yerinde yaşat”
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Ataç, “1999’da göreve geldiğimde, Tepebaşı Belediyesi’nde görevli bir veteriner hekim dahi yoktu. Biz de süratle bu kadro için alım yapmıştık. İnsanlar kadar hayvanların da yaşam hakkı var. Bu konuda herkesin hemfikir olması gerekir. Şehir hayatında en büyük sıkıntıyı yerel yönetimler yaşıyor. Aşı, tedavi, besleme, kısırlaştırma ya da derneklerimizden, hayvanseverlerimizden gelen taleplerin karşılanması gibi konularda can dostlarımız için özveri ile çalışıyoruz. Bir hekim olarak hayvanlarımız için de en iyisini yapmaya çalıştığımızı söyleyebilirim. 2009 yılında hizmete açılan Doğal Yaşam Merkezi’nde bugüne 13 bin 241 sokak hayvanını sahiplendirilirken 22 bin 636 sokak hayvanı kısırlaştırıldı ve 35 bin 637 sokak hayvanının da tedavisi yapıldı. Düzenlenen etkinliğe katılarak can dostlarımızı sahiplenen vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Tepebaşı Belediyesi olarak ‘Kısırlaştır, aşılat yerinde yaşat’ anlayışımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sokaktaki canlar için hep birlikte yapacağımız çok iş var, biz Tepebaşı’nda olanaklarımızın çok üstünde işler başardık. Kamu, özel sektör ve vatandaş iş birliği ile sokak hayvanlarının sayısı kontrol altına alınabilir. Uyutmak çözüm değil, hep birlikte kurtaralım” ifadelerine yer verdi.
Sahiplendirme konusunda bilgi almak isteyen vatandaşlar, Bursa Çevre Yolu 4. kilometrede hizmet veren Doğal Yaşam Merkezi’ne, 0 (533) 955 79 04 numaralı telefondan ulaşılabiliyor.