Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Delegasyonu Başkanı ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, 48’inci genel kurulunu gerçekleştiren Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresine katılmak üzere Fransa’nın Strazburg kentine gitti.

Başkan Ünlüce Strazburg’ta(2)

Yılda iki kez düzenlenen kongrede, siyasette kadına yönelik şiddet, küresel çapta yerel ve bölgesel demokrasi, etkin mali yönetim, su kaynaklarının korunması ve çevreyi koruma konusunda yerel yöneticilerin üstlendiği sorumluluklar gibi çeşitli konular ele alındı.

Başkan Ünlüce Strazburg’ta (4)

Ayrıca, Konsey’in yarın devam edecek oturumlarında, Türkiye'de belediye başkanlarının görevden alınması ile kentlerde ve kasabalarda evsizlik sorununa yönelik çözüm önerileri gibi konular masaya yatırılacak.

Kaynak: Bülten