Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Eskişehir'in imar düzenlemesine ihtiyacı olan mahallerinde sorunu çözmek için Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nde toplandı. Saat 15.00'de başlayan toplantı 17.30'da sona erdi. Daire başkanları, başkan yardımları, imar müdürlerinin de katıldığı toplantıda 12 gündem maddesi görüşüldü. Tepebaşı’nda Yeşiltepe ve Fevziçakmak, Odunpazarı’nda ise Erenköy ve Karapınar mahallelerindeki imar sorununun çözümü için düğmeye basılıyor. 


FEVZİÇAKMAK VE YEŞİLTEPE İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ

Toplantı çıkışı Eskişehir Net’ten Ayşe Kaytan Uçak’ın sorularını yanıtlayan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, kentteki imar sorununu çözmekte kararlı olduklarını belirterek, “Beş yılda sorunu çözülmeyen mahalle kalmayacak. Yeter ki bizim yöneteceğimiz süreçler olsun. Gölge etmesinler başka ihsan istemeyiz” dedi. 

KAT SORUNU GÜNDEMDE 

Seçimden önce sözünü verdikleri imar düzenlemesiyle ilgili Nisan ayından bu yana çalışma yürüttüklerinden bahseden Ünlüce, “Bugün 12 gündem maddesi ile toplandık. Bazılarını bir sonraki toplantıya bırakıyoruz, bazılarını kendi alt komisyonlarımıza… Şehrin önemli konularını konuşuyoruz. Kat sıkıntısı çeken, dönüşmek üzere olan, imar planında sıkıntı yaşayan mahalleler…”ifadelerini kullandı.  


İMAR YÖNETMELİĞİMİZ YOK

2017’den bu yana İmar Yönetmeliği üzerine çalıştıklarını ancak bakanlığın her defasında yönetmeliği kendilerine geri gönderdiğini aktaran Ünlüce, şunları belirtti: “Bugün yönetmelikle ilgili konuları görüştük. Maalesef bizim bir imar yönetmeliğimiz halen olamadı. İmar Yönetmeliği ile ilgili üç belediye olarak bugüne kadar çok çalıştık.  Meclisimize birkaç defa geldi.  Tam altı sefer revizyon istediler. Şehirlerin kimliklerini ve dokusunu korumak çok önemli… Türkiye’de genel olarak ulusal düzeyde uygulanan yönetmelikler var. ‘Kentlerin kimliklerini koruyalım’ diyoruz ama ne yazık ki, bakanlık çok ilginç bir şekilde her şeye ‘hayır’ diyor.  Bizden, mevcuttaki ulusal düzeyde olan yönetmeliklerle uyumlu bir yönetmelik bekliyorlar. O zaman biz niye uğraşıyoruz bunca yıldır. Eskişehir, 2017’de ilk gönderen şehirlerden bir tanesi. Çalışmışız, göndermişiz…2017’den beri biz onlara gönderiyoruz, onlar bize geri gönderiyor. Zaten ulusal mevzuat var. Bizi bunla niye uğraştırıyorlar. Bundan dertliyiz…”

Kaynak: Ayşe Kaytan Uçak