Çağdaş Kayak Kulübü yarış takımı sporcuları, Uludağ’da düzenlenen Alp Disiplini Türkiye Şampiyonası'nda şehrimizi temsil ederek büyük bir başarıya imza attı.
SEZONU 9 MADALYA İLE TAÇLANDIRDILAR
Türkiye Kayak Federasyonu Genel Kombine Puanı'nda Umay İnan Türkiye 3.sü, Duru Acar ise Türkiye 16.sı oldu.
18-19 Mart tarihlerinde Türkiye Kayak Federasyonu 2025 yılı faaliyet programında yer alan Alp Disiplini Türkiye Kayak Şampiyonası’nda Çağdaş Kayak sporcusu Umay İnan, GS yarışında Türkiye 3.lük madalyası kazandı. Umay İnan ayrıca ilk gün yapılan SL yarışında da 4. oldu.
U12 Erkekler kategorisinde ise Çağdaş sporcusu İsmail Can Çayır, ilk günü 3.lük madalyası, ikinci günü 2.lik madalyası alarak toplamda 2 madalya kazandı.
18 Mart 2025 tarihinde Bursa Uludağ’da yapılan Türkiye Kayak Federasyonu Alp Minikler Festivali’nde Çağdaş Kayak Kulübü altyapı sporcularından 2016 kızlar kategorisinde İpek Acar Türkiye 3.lük madalyası, 2017 kızlar kategorisinde Ada Nur Çayır Türkiye 3.lük madalyası kazandı.
Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen Alp Minikler Festivali'nde altyapı sporcularından İpek Acar, 2016 kızlar kategorisinde 4.lük madalyası alırken, Asya Subaşı 5. oldu. 2017 kızlar kategorisinde ise Ada Nur Çayır 4.lük madalyası kazandı.
Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen Minikler Festivali'nde 2017 doğumlular kategorisinde yarışan Ada Nur Çayır Türkiye 3.lük madalyası, 2016 doğumlular kategorisinde yarışan İpek Acar Türkiye 4.lük madalyası alırken, 2017 doğumlular kategorisinde Alara Küpeli Türkiye 6.sı, 2016 doğumlular kategorisinde Asya Subaşı Türkiye 8.si oldu.
Aynı zamanda Türkiye Kayak Şampiyonası’na katılmaya hak kazanan Çağdaş Kayak Kulübü sporcularından U-12 Kızlar kategorisinde Duru Acar ve U-12 Erkekler kategorisinde İsmail Can Çayır, yarışlarda gösterdikleri performans, azim ve istekle sezonu başarılı bir şekilde tamamladı.
Çağdaş Kayak Kulübü, sezonu toplamda 9 madalya ile tamamlamış oldu.
Çağdaş Kayak Kulübü Kurucusu Burcu Büyükerşen Tuna, şunları söyledi:
Çağdaş Kayak Kulübü olarak öğrencilerimize yönelik kayak kamplarımızı 9 senedir sürdürüyoruz. Bu yıl sezonu 18. kayak kampımız ile kapattık. Kayak kamplarımızda kendisini geliştiren ve kayak sporunda profesyonelleşmek isteyen öğrencilerimiz ile geçen sene Çağdaş yarış takımını kurduk ve resmi yarışlara katılmaya başladık. Sporcularımız azim ve özveri ile kısa sürede büyük başarı elde etti. Şehrimizi başarıyla temsil eden sporcularımız, bu sene Türkiye Kayak Federasyonu Alp Disiplini Türkiye Şampiyonası'nda 1 sporcumuzun 3.lük madalyası alması, Minikler Festivali'nde ise 2 sporcumuzun 3 tane 3.lük madalyası ve 3 tane 4.lük madalyası kazanmasıyla bizleri gururlandırdı. Daha yolun çok başında bu başarıları gösteren sporcularımızın her geçen yıl daha büyük başarılar elde edeceğine ve şehrimizi, ülkemizi başarıyla temsil edeceklerine inanıyorum. Göstermiş oldukları azim ve özveri için tüm sporcularımıza, kayak antrenörlerimize ve desteklerinden dolayı tüm velilerimize teşekkür ediyorum.