Çanakkale, gerek tarihi gerek doğasıyla hem yurt içinden hem de yurt dışından gelen ziyaretçilere ev sahipliği yapan turistik bir şehrimizdir. Çanakkale’ye gelen ziyaretçiler şehrin doğal güzelliklerine hayran kalmakta ve gelecek gezilerinde de bu şehri gezi durakları arasına eklemektedir. Şehrin doğasının farklı tatil yapma yöntemlerine olanak sağlaması ziyaretçi sayısını artırmaktadır.
Çanakkale’de Gidilmesi Gereken En İyi 10 Kamp Alanı
Özellikle, denizin mavisini görebilmek, ormanın sessizliğini ve huzurunu hissedilmek ve şehrin karmaşasından uzaklaşmak isteyen kampçılar için Çanakkale en doğru şehirlerden biri olacaktır. Sen de şehirdeki kalabalıktan ve yoğunluktan bir süreliğine de olsa uzaklaşıp kafanı dinlemek istiyorsan Çanakkale’nin eşsiz güzellikleri arasında kamp yapabilir ve aradığın huzuru bulabilirsin. Tabii dilediğin gibi bir kamp yapabilmek için hem güvenilir hem sakin hem de doğanın içinde olan bir kamp alanı tercih etmelisin.
İlk defa kamp yapacak olan kişilerin kafasında hep bir soru işareti olur. Gereken eşyaların alınıp alınmadığı, kamp yerinin güvenliği hatta o gün havanın nasıl olacağı dahi endişelere yol açabilir. Acemi kampçıların bu gibi endişelere kapılması oldukça normaldir. Sen de eğer bu acemi kampçılardan biriysen kendine bağlı olarak meydana gelebilecek sorunları kolaylıkla aşabileceğini bilmelisin. Örnek olarak; yanına yeterli miktarda yiyecek almadıysan ya da yolda kaybettiysen doğanın nimetlerinden yararlanabilir veya yakın bir yerleşim bölgesine gidip ihtiyaçlarını kolaylıkla karşılayabilirsin.
Ancak kamp alanından kaynaklanan bazı sorunları aşman mümkün olmayabilir. Buna bağlı olarak kötü bir kamp deneyimi yaşayabilir ve kamp hayatından soğuyabilirsin. Özellikle son yıllarda kampçıların artmasıyla çoğalan kamp alanları bazen kötü koşullara sahip olup kampçıların hevesini kırabiliyor. Senin daha iyi bir kamp deneyimi yaşayabilmen ve çıktığın bu yolculukta beklenmedik koşullarla karşılaşmanı engellemek için Çanakkale’de bulunan en iyi on kamp alanını bu yazımızda derledik.
1-Atikhisar Barajı Kamp Alanı, Çanakkale Merkez
Kamp alanı seçerken dikkat etmen gereken en önemli kriterlerden biri, alanın yerleşim yerlerine yakın olmasıdır. Her ne kadar kalabalıktan ve şehirden uzaklaşmak istesen de beklenmedik bir olayda şehre en kısa zamanda ulaşabilmelisin. Aşırı yağışlı bir havada uzun süre yol gitmek istemezsin değil mi? Bunun gibi problemler yaşamamak için kamp alandan şehre ulaşmanın kolay olması gerekmektedir. Çanakkale’de şehre en yakın olan ve en kolay ulaşılabilen kamp alanı ise Atikhisar Barajı Kamp Alanı’dır. Bu kamp alanında hem yeşilliği hem de baraj gölünün maviliğini görebilir ve huzurlu yaşamanın keyfini çıkarabilirsin. Çanakkale’deki kampçıların sıklıkla tercih ettiği kamp alanlarından biri olan Atikisar Barajı Kamp Alanı, bulunduğu arazinin düzlük olması sebebiyle de oldukça ilgi çekiyor. Kamp alanının bu özelliği sayesinde geniş bir arazide istediğin bölgede çadırını kurabiliyorsun.
Atikhisar Barajı Kamp Alanı, hafta sonu kaçamakları yapmak isteyen kampçıların uğrak noktası olarak bilinmektedir. Bunun en büyük sebebi, kamp alanının şehre sadece 16 kilometre uzakta olması, dolayısıyla rahatlıkla ulaşılabilmesidir. Bu kamp alanının tercih edilmesini sağlayan bir diğer özellik, bölgede hiçbir işletmenin bulunmamasıdır. Buna bağlı olarak ağaçlar ve doğal güzellikler tamamen korunmuş ve insanoğlu bu bölgeyi kirletmemiştir. Bölgede hiçbir işletme olmadığı için kamp alanında kullanacağın tüm eşyaları ve yiyecekleri şehir merkezinden satın almalısın. Eğer bu kamp alanına geleceksen eşyalarının yeterli ve eksiksiz olduğundan emin olmanı tavsiye ederiz. Kamp alanına gelirken yanında büyük bir çöp poşeti de getirmeyi unutma. Böyle güzel ve doğallığını koruyabilmiş bir kamp alanının kirlenmesini istemezsin değil mi?
2-Marmaros Plajı Kamp Alanı, Gökçeada
Şehirden uzaklaşmak kadar insanı rahatlatan bir şey yoktur. Yaşadığın bölgeden ne kadar uzaklaşırsan kendini o kadar işinden, sorumluluklarından ve endişelerinden uzak hissedersin. Böyle bir rahatlama yaşamak istiyorsan Marmaros Plajı Kamp Alanı tam sana göre. Bu kamp alanı Gökçeada’da bulunması sebebiyle diğer kamp alanlarından ayrılmaktadır. Adanın güzel havası, el değmemiş doğal güzellikleri ve Türkiye’nin sahip olduğu en büyük ada olması, Gökçeada’yı kampçıların gözde bölgelerinden biri haline getiriyor. Kampçılar için özel olarak ayrılmış bölgelerden birisi olan Marmaros Plajı Kamp Alanı, hem denize girebileceğin hem de doğanın yeşillikleri arasında huzur bulabileceğin bir yer. Bölgenin en güzel özelliklerinden biri işletmelerin burada mekan açmasının yasak olması. Buna bağlı olarak kamp alanı insanlar tarafından tahrip edilmemiş ve doğallığını koruyabilmeyi başarmış.
Marmaros Plajı Kamp Alanı’na gitmeye karar verdiysen sana ilk önerimiz tüm eşyalarını eksiksiz olarak hazırlaman olacaktır. Kamp alanında işletme olmadığından bahsetmiştik. Buna bağlı olarak yakınlarda alışveriş yapabileceğin dükkanlar da yok. Her ne kadar Gökçeada’nın merkezinde ihtiyaçlarını karşılayabileceğin dükkanlar ve mağazalar olsa da herhangi bir sorun yaşamaman için tüm eşyalarını Çanakkale’den almanı tavsiye ederiz. Gereken eşyalarını eksiksiz olarak hazırladıktan sonra Gökçeada’ya giden feribotlarla adaya ulaşımını sağlayabilirsin. Ardından bölgeye giden dolmuşu bulup rahatlıkla kamp alanına ulaşabilirsin. Kamp alanına ulaştıktan sonra çadırını kurabilir ya da bölgeye 7 kilometre uzaklıkta olan Marmaros Şelalesi’ni ziyaret edebilirsin. Gün batımını izleyebileceğin ve unutulmaz anılar yaşayabileceğin bu ücretsiz kamp alanı seni bekliyor.
3-Çamlıca Şelalesi, Ezine
Günümüzde sıklıkla ziyaret edilen kamp alanları genellikle hem doğanın içinde hem de deniz manzaralı oluyor. Ancak tamamen doğanın ve ormanın içinde bulunmak isteyen kampçılar genellikle Çamlıca Şelalesi gibi bölgeleri ziyaret ediyor. Çamlıca Şelalesi, bize doğal olarak meydana gelmiş güzelliklerden birini sunuyor. Kamp alanının Çamlıca Köyü’nde bulunduğu için yerleşim yerlerine oldukça yakın bir bölgede konumlandığını söyleyebiliriz. Bu sayede hem şehrin kalabalığından ve keşmekeşinden uzaklaşabilir hem de herhangi bir ihtiyacın olduğunda köyden tedarik edebilirsin.
Çamlıca Şelalesi’nin kampçıları kendine çeken en önemli özelliklerinden birisi geniş ve düzlük bir kamp alanına ev sahipliği yapması. Bu sayede kampçılar istediği alana çadırlarını kurabiliyor ve doğal güzelliklerin tadını çıkarabiliyor. Şelalenin ve ırmağın dinlendirici sesiyle huzur bulacağın bu kamp alanına ulaşmak için ilk yapman gereken Çanakkale’den otobüse binip Ezine’ye ulaşmak. Ardından Ezine’den kalkan Çamlıca Köyü dolmuşlarına binebilir ve kamp alanına ulaşabilirsin. Sonbaharı tam anlamıyla hissedebileceğin Çamlıca Şelalesi’ne giderken sıkı giyinmeni tavsiye ederiz. Huzur bulmak için gittiğin kamp tatilinden hastalanarak dönmek istemezsin değil mi? Bu önerilerimizi dikkate aldığın sürece Çamlıca Şelalesi’nde ücretsiz ve keyifli bir kamp tecrübesi yaşayacağından emin olabilirsin.
4-Batık Gemi Kamp Alanı, Bozcaada Çanakkale
Deniz kenarında kamp alanı bulmak ülkemizde oldukça zor. Bunun sebebi yüzülebilir ve ulaşılması kolay neredeyse her sahilin halk plajına veya özel plaja dönüştürülmesi ve işletmelerin işgaline uğraması. Ancak Bozcaada’da bulunan Batık Gemi Kamp Alanı istisnalar arasında yer alıyor. Denizinin berraklığı, oldukça ilgi çeken gemisi ve etrafında hiçbir yerleşim biriminin bulunmamasına bağlı olarak kampçılar tarafından sıklıkla ziyaret edilen bu alana hayran kalacağından eminiz.
Batık Gemi Kamp Alanı’na ulaşmak için öncelikle Bozcaada’ya gitmen gerekiyor. Bunun için ilk yapman gereken tabii ki de feribota binmek. Bozcaada’ya giden feribotlara binmek için öncelikle Geyikli’ye gitmen gerekiyor. Çanakkale merkezinden yaklaşık 60 kilometre uzaklıkta olan Geyikli’ye gitmek için özel aracını veya halk otobüsünü kullanabilirsin. Geyiklli’ye ulaştıktan sonra belli aralıklarla sefer yapan feribotlardan birine binebilir ve Bozcaada yolculuğuna başlayabilirsin. Eğer özel arabanla gitmek istiyorsan arabalı feribotlarla adaya ulaşabilirsin. Ancak arabalı feribotların dönüşünde çok fazla sıra olduğu için biraz zorluk çekebilirsin. Feribottan indikten sonra 200-300 metre yürüyerek Ada meydanına ulaşabilir ve burada alışveriş yapıp dinlenebilirsin.
Batık Gemi Kamp Alanı’na ulaşmak için Beylik Koyu’na giden dolmuşlara binilebilir. Sığ ve berrak deniziyle seni mest edecek bir güzelliğe sahip olan kamp alanında genellikle az sayıda kampçı olduğu için herkese yetecek kadar alan oluyor. Etrafında köy veya işletme bulunmayan bu kamp alanında büyük bir yük gemisi karaya oturmuş bir şekilde duruyor. İsteyen kampçılar geminin içini gezebiliyor. Geceleri adeta yıldızlardan bir çatının oluştuğu kamp alanında konaklamak ücretsiz. Kamp alanında kadın ve erkek için ayrı tuvaletler bulunuyor. Huzurlu ve doğayla iç içe bir kamp tecrübesi yaşamak istiyorsan Batık Gemi Kamp Alanı tam sana göre.
5-Bakacak Barajı, Çanakkale Merkez
Bakacak Barajı, kalabalıktan uzaklaşıp kafasını dinlemek isteyenler için çok iyi bir kamp alanı. Özellikle şehre uzaklığı ve etrafında hiçbir yerleşim yeri bulunmamasına bağlı olarak, yalnız kalmayı ve doğanın sesini dinlemeyi sevenler için çok uygun bir bölge. Özellikle sonbaharda ağaçların yaprakları kahverengiye çalmaya başlayınca ziyaret edilen Bakacak Barajı, ziyaretçilerine farklı bir ülkedeymiş hissi veriyor. Baraj gölünün dinginliği ve rüzgarla dans eden ağaçların sesinin farklı bir deneyim yaşamanı sağlayacağına emin olabilirsin.
Bakacak Barajı’na ulaşmak için öncelikle Biga’ya ulaşman gerekli. Biga’ya ulaşmak için otobüsleri veya özel aracını kullanabilirsin. Ardından Bakacak Barajı’na ulaşmak için dolmuşları kullanabilir ve kısa sürede kamp alanına varabilirsin. Kamp alanı ücretsiz olduğu için gözüne kestirdiğin yere çadırını dikebilir ve istediğin kadar bölgede konaklayabilirsin. Barajın muhteşem manzarası ve milyonlarca yıldızın altında ateşini yakıp ısınabilir ve yemeğini yapabilirsin. Ancak yakacağın ateşin güvenli bir bölgede olduğundan emin olmalısın. Doğasını korumayı başarabilmiş bu bölgeye zarar vermek istemezsin değil mi?
Bakacak Barajı’nın engebeli arazisinde iyi bir kamp deneyimi yaşamak istiyorsan balık da tutmanı öneririz. Kendi oltanla tuttuğun balıkları temizleyip, kendi yemeğini yapmanın ne kadar iyi hissettirdiğini eğer deneyimlersen anlayabilirsin. Birkaç günlük kamp sonrası ruhunun iyileştiğini hissedeceğin ve kendi benliğini bulmaya başlayacağın bu kamp alanında tatil yapmak için tek yapman gereken eşyalarını hazırlamak ve bu maceraya atılabilecek kadar cesur olmak.
6-Poseidon Kamp Alanı, Çanakkale
Kamp yapmayı çok seven bir insansan ve yeni yerler keşfetmek istiyorsan Poseidon Kamp Alanı tam sana göre. Bu kamp alanının en güzel özelliklerinden biri denizin hemen kenarında bulunan çok sayıdaki yeşil ağaçlarla kaplı olması. Denizden çıktıktan sonra güneşlenmek istemiyorsan birkaç metre sonra başlayan ağaçların oluşturduğu gölgelik alanda dinlenebilir ve kamp hayatının keyfini çıkarabilirsin. Bu bölge taşlık bir alan olmadığı için de çadırını kurabilir ve sabahları deniz manzarasıyla uyanabilirsin. Kamp alanında bulunan ağaçların yarattığı gölge sayesinde güneşin erkenden çadırına vurmasını engelleyebilir ve istediğin zaman uyanabilirsin.
Son yıllarda popülerliğini oldukça artıran Poseidon Kamp Alanı, çam ağaçlarında arasında farklı bir deneyim yaşamanı sağlayacak. Dalyan Köyü’ne oldukça yakın olan bu kamp alanında konaklamak istersen yeme içme gibi ihtiyaçlarını köyden karşılayabilirsin. Hem köye yakın hem de kalabalık şehirden uzak olmasıyla kampçıların gözde kamp alanı haline gelen bu bölge oldukça geniş bir alanı kapsadığı için yaz kış çadır kurulabilecek yer bulmak mümkün. Kampçıların böyle güzel bir alanda kamp yapmak için para ödemesi gerekmiyor. İstediğin kadar kalabileceğin bu kamp alanında yeni kampçılarla tanışabilir ve hayatına güzel anılar da ekleyebilirsin.
Poseidon Kamp Alanı’nda hiçbir işletme bulunmuyor. Buna bağlı olarak doğayla baş başa kalma fırsatı doğuyor ve huzurlu bir tatil yapılabiliyor. Alışveriş yapmak isteyen kişiler ise işletmelere gerek duymadan Dalyan Köyü’ne gidip istediğini tedarik edebiliyor. Eşsiz güzellikleri ve huzurunu asla terk etmek istemeyeceğin Poseidon Kamp Alanı’na ulaşmak için ilk olarak Çanakkale’den otobüsle Ezine’ye ulaşman gerekiyor. Ardından ilçede bulunan dolmuşlar ile Dalyan Köyü’ne gidebilirsin. Köye ulaştıktan sonra da kamp alanına kolaylıkla gidebilirsin.
7-Assos, Çanakkale
Zeytin ağaçları arasında eşsiz bir kamp deneyimi yaşamak istiyorsan Assos’a gelmeni tavsiye ederiz. Denize sıfır olan kamp alanları arasından istediğini seçebilir ve dilediğin kadar burada tatil yapabilirsin. Ancak seçeceğin kamp alanında birkaç özelliğe dikkat etmen gerekli. Dikkat etmen gereken özelliklerden ilki tabii ki de kamp alanının bulunduğu bölge. Eğer kamp çevresi yeteri kadar doğayla iç içe değilse istediğin tadı alamayabilirsin. Bununla birlikte kampın bulunduğu bölgede denize girilebiliyor olması da oldukça önemli. Sonuçta deniz kenarına gidip de denize girmemek olmaz değil mi? Kamp alanının temiz olması da önemli. Özellikle çadırını kuracağın bölgede ve sahilde çöp olmaması göz zevkin açısından oldukça iyi olacaktır. Eğer kendi çadırını götürmeyeceksen de kiralayacağın çadırın temiz olmasına dikkat etmelisin. Çünkü kirli ve pis kokan bir çadırda uyumak senin için bir kabusa dönüşebilir.
Assos’ta Kamp Alanı
Assos’ta kamp alanı seçerken dikkat edilmesi gereken noktalar arasında kamp alanında verilen hizmetler de bulunmalı. Rahatına düşkünsen restaurant ve çamaşırhane hizmeti veren bir kamp alanı seçmek senin için çok daha iyi olacaktır. Assos’ta bulunan birçok kamp alanında restaurant hizmeti verilmektedir. Böylelikle kampçılar yemek yapmakla uğraşmak yerine istedikleri türde kahvaltılarını yapabilir ve akşam yemeklerini yiyebilir. Bununla birlikte kamp alanında şezlong hizmeti bulunması rahat bir şekilde güneşlenmeye olanak sağlayacaktır. Kamp alanlarında dikkat etmeniz gereken bir diğer özellik ise duş ve tuvalet bulunması. Tuvalet ve duş bulunmayan kamp alanları istenmeyen kötü sonuçlara yol açabilir. Bu yüzden kamp alanına karar verirken tüm bu yazılanlara dikkat etmende fayda var.
Assos’ta bulunan kamp alanları çok farklı fiyat tarifelerine sahiptir. Bazı yerlerde çadır yeri 5 Lira’ya dahi kiralanabilirken, popüler ve farklı alanlarda hizmet veren kamp alanlarında 75 Lira alınabilmektedir. Bu kamp alanlarını amacınıza ve nasıl bir ortam istediğine göre eleyebilir ve sana en uygun kamp alanını seçebilirsin. Eğer çadırın yoksa işletmenin sahip olduğu çadırları istediğin süreyle kiralayabilirsin. Ücretsiz kamp alanlarında konaklamak istiyorsan da tüm ihtiyaçlarını yanına alarak yola çıkmanı öneririz. Böylelikle istenmeyen bir durumla karşılaşmaz ve daha iyi bir kamp deneyimi yaşarsın.
Assos kamp alanlarına gitmek için ilk yapman gereken Çanakkale’ye ulaşmak. Eğer uzak bir şehirden geliyorsan özel arabayla değil otobüsle veya uçakla gelmeni tavsiye ederiz. Çanakkale’ye ulaştıktan sonra Ayvacık, Küçükkuyu ya da Altınoluk’a gitmelisin. Ardından rahatlıkla Assos dolmuşlarını bulabilir ve istediğin kamp alanına hızlı bir şekilde ulaşabilirsin.
8-Hızır Kamp Alanı, Kaz Dağları Çanakkale
Hem doğayla iç içe olmak hem de kaliteli konaklama hizmeti almak istiyorsan Hızır Kamp Alanı’nı tercih etmelisin. Kaz Dağları’nı ziyaret etmek isteyen yerli ve yabancı ziyaretçilerin uğrak noktası olan Hızır Kamp Alanı bulunduğu bölge ve verdiği hizmetler sayesinde harika bir kamp tecrübesi yaşamana olanak sağlayacak. Hızır Kamp Alanı, Kirişlik Vadisi’nin eteğinde konumlanmıştır.
Akarsu kenarında bulunan bu kamp alanı berrak ve serin sularda yüzmek isteyen kampçılar için en doğru seçimlerden biri olacaktır. Doğayla tamamen iç içe olan bu kamp alanının Mehmetalan Köyü’ne sadece 2 kilometre uzaklıkta olması, kampçıların istediği zaman yerleşim birimine ulaşabilmesine olanak sağlamaktadır. Ayrıca Kaz Dağı Milli Parkı’na yürüyüş mesafesinde olan bu alan, kampçıların doğanın farklı harikalarını keşfetme isteğine cevap vermektedir. Zeytinli Çayı’nın kenarında konumlanmış olan Hızır Kamp Alanı, toprakla suyun mükemmel buluşmasına bir örnek teşkil etmektedir.
Hızır Kamp Alanı
Hızır Kamp Alanı, her hafta farklı bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır. Kampçıların kendilerini bulmalarını ve psikolojik açıdan rahatlamalarını sağlayan bu etkinlikler, profesyonel kişiler liderliğinde gerçekleştirilmektedir. İlk defa deneme fırsatı bulacağın farklı etkinlikler doğanın huzurunu ve dinginliğini hissetmeni sağlayacak. Buna bağlı olarak kamptan neşeli, huzurlu ve rahatlamış bir şekilde döneceksin. Eğer bu etkinliklere katılmak istemezsen yeni kampçılarla birlikte doğanın güzelliklerini görebilir ve fotoğraflayabilirsin.
Hızır Kamp Alanı sürekli kampçılar tarafından ziyaret edilen bir yer olduğu için burada konaklamak için önceden rezervasyon yaptırmalısın. Kendi çadırınla gelip herhangi bir yere çadırını kurmak istiyorsan günlük 95 TL ödemen gerekiyor. Eğer çadırın yoksa, kamp işletmesi çadır tedarik etmediği için ağaç, taş veya tahta evlerde kalabilirsin. Ağaç evlerde kalmak istiyorsan günlük 125 TL ödemelisin. Oldukça rahat olan bu evlerin 2 ve 3 kişilik olanları mevcut. Yatakların, lambaların, dolapların ve başucu masasının bulunduğu bu ağaç evlerde kalmak istiyorsan tuvaleti ve banyoyu ortak kullanmalısın. Eğer rahatımdan ödün vermem diyorsan günlük 175 TL vererek konforlu ve geniş taş, tahta evlerde de kalabilirsin.
Hızır Kamp Alanı’na ulaşmak oldukça kolay. Edremit ilçesine bağlı olan bu alan hava limanına sadece 25 kilometre uzaklıkta. Havalimanında indikten sonra dolmuşlar aracılığıyla çok kısa sürede kamp alanına ulaşabilirsin. Eğer otobüsle geleceğim diyorsan Akçay otogarında inmelisin. Ardından yine dolmuşlara binip kamp alanına rahatlıkla varabilirsin. Eğer özel aracınla gelmek istiyorsan GPS yardımıyla kamp alanına ulaşabilmen mümkün. Ancak Hızır Kamp Alanı’na ulaşmadan önceki son 2 kilometrelik yolun biraz bozuk olduğunu belirtmek isteriz.
9-Kabatepe, Çanakkale
Kabatepe Orman Kampı, hem ormanı seven hem de denizi hayatından çıkaramayanlar için oldukça doğru bir seçim olacaktır. Senin de ormanda, kuş sesleri arasında uyanıp denizin maviliğini ve berraklığını görmeye zaafın varsa Kabatepe Orman Kampı’na gitmelisin. Doğanın, denizin ve birkaç kampçının sesleri arasında huzuru bulacağın bu orman kampı, şehrin karmaşasından ve gürültüsünden kurtulup yepyeni bir dünyaya girmene olanak sağlıyor. Yıllardır pek çok kampçının uğrak noktası olan bu kamp alanı, temizliği, doğal güzellikleri ve sessizliğiyle seni mest edecek. Kabatepe Orman Kampı’na geldiğinde istersen denize girebilir, istersen ormanın derinliklerine yolculuklar yaparak doğal güzelliklerin keyfini çıkarabilirsin. Özellikle sıcak alanlardan kaçmak isteyen kişilerin sıklıkla tercih ettiği bu serin ve esintili orman kampı,yaz aylarında baharı yaşamana olanak sağlayacak
Kabatepe Orman Kampı’nın son yıllarda popülaritesinin artmasının en büyük sebebi bazı tartışmalara konu olmasıdır. 2013 yılında Kabatepe Orman Kampı’na girişler, bölgenin sit alanı olduğu gerekçesiyle kapatılmıştı. Ancak kampçılardan ve yerel halktan gelen tepkiler çığ gibi büyümüştü. Yapılan haberlerin de etkisiyle ünü yayılan bu kamp 2015 yılının temmuz ayında tekrar ziyaretçilere açılmıştı. Alanın kampçılara ve vatandaşlara açılmasının ardından büyük bir temizlik ve iyileştirme çalışması başlatılmış ve bölgenin daha iyi bir görünüme ve doğaya sahip olması sağlanmıştı.
Kabatepe Orman Kampı
Kabatepe Orman Kampı 2015 yılında tekrar ziyaretçilere açıldığında ulaşım alanında da pek çok yenilik yapılmış ve bölgeye ulaşım daha rahat hale gelmişti. Günümüzde Kabatepe Orman Kampı’na gitmek isteyen kampçılar şehir merkezinden kalkan otobüs ya da dolmuşlar aracılığıyla bölgeye hızlıca ulaşabilir. Eğer kamp alanına özel aracınla gitmek istiyorsan doğrudan Eceabat İskelesi’ne gitmeni tavsiye ederiz. Kamp alanı iskelenin çok yakınında olduğu için ulaşman daha kolay olacaktır.
Kabatepe Orman Kampı’na gitmeden önce bölgedeki olanaklar hakkında da biraz bilgi edinmen hiç de fena olmaz. Kampın içerisinde kadın ve erkekler için ayrılmış tuvaletler ve banyolar bulunmakta. Temizliğine oldukça dikkat edilen banyo ve tuvaletleri gönül rahatlığıyla kullanabilirsin. Bunun dışında kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeğini yiyebileceğin bir restaurant ve ihtiyaçlarını karşılayabileceğin bir büfe bulunmakta.
Kabatepe Kamp Alanı’nda tatil yapmak isteyen kampçıların kendi çadırlarını getirmesi gerekmekte. Eğer çadırın yoksa karavanınla gelebilir ve karavanlar için özel olarak ayrılmış bölgede kampını gerçekleştirebilirsin. Eğer kamp alanına araç olmadan girmek istiyorsan 10 TL vermen gerekiyor. Eğer otomobilinle girmek istiyorsan 10 TL, karavanınla girmek istiyorsan 20 TL ödemelisin. Çadır kurmak için zemini oldukça uygun olan bu kamp alanına çadırını alarak gitmeni öneririz. Çadırını kurduktan sonra günlük 50 TL karşılığında elektrik temin edebiliyor ve istediğin cihazı kullanabiliyorsun. Ayrıca günlük 5 TL karşılığında mini buzdolabı kullanabilir ve yiyecek, içeceklerinin taze ve soğuk kalmasını sağlayabilirsin. Bunun dışında ortak mutfak ve çamaşırhane mevcut. Böylelikle kıyafetlerini istediğin zaman yıkayabilir, istediğin yemeği yapabilirsin. Her çadıra yetecek kadar tahta masa ve sandalyeleri bulunan bu kamp alanı kampçılar tarafından öneriliyor ve sıklıkla tatil için tercih ediliyor.
10-Kömür Limanı, Çanakkale
Son olarak az bilinen ve doğal güzellikleri ve deniziyle tüm kampçıları mest eden bir kamp alanından bahsedeceğiz. Saroz Körfezi’nin içinde bulunan ve eşsiz güzelliğe sahip olan bu kamp alanı adeta saklı bir cennet. Gerek denizinin maviliği ve temizliği gerekse el değmemiş ormanları ile doğal bir şaheser olan Kömür Limanı, mutlaka ziyaret etmen gereken kamp alanları arasında yer almalı. Özelleştirilmiş olan Kömür Limanı, işletme tarafından korunduğu için sürekli bakımı yapılıyor ve bölgenin günübirlikçiler tarafından kirletilmesi engelleniyor.
Kömür Limanı’na ulaşmak için kendi aracını kullanman mantıklı bir seçim olacaktır. Kendi aracın yoksa bölgeye ulaşman oldukça zorlu olacak. Bunun sebebi de Kömür Limanı’nın gelen herhangi bir toplu taşıma aracının bulunmaması. Herhangi bir şekilde kamp alanına ulaştıktan sonra kampçıların kişi başı 50 TL ödemesi gerekiyor. Ödemenin sonrasında çadırını istediğin alana kurabilirsin. Kamp alanında yiyecek içecek alışverişi için bir büfe bulunuyor. Bunun yanında sabah, öğlen ve akşam karnınızı doyurabileceğiniz bir kafe mevcut.
Kamp alanının düzlük bir alanda yer alması ve denize oldukça yakın olması kampçıların bu alanı oldukça sevmesini sağlıyor. Ancak her kampta olduğu gibi burada da bazı eksiklikler mevcut. Kampçılar özellikle elektrik konusunda sıklıkla sorun yaşıyor. Buna bağlı olarak telefonlarını şarj edemeyebiliyor. Böyle bir durumla karşılaşmanı önlemek için yanına powerbank almanı tavsiye ederiz. Kamp geniş bir alana yayılı olduğu için tuvalet uzağında kalabilir. Geceleri tuvalete gideceğini varsayarsak yanına bir kafa lambası alman da senin yararına olacaktır. Eğer balık tutmayı bilen ve seven biriysen bu kamp alanında oldukça fazla balık tutabileceğinden emin olabilirsin. İstersen tuttuğun balıkları pişirebilir ve akşam yemeğini bedavaya getirebilirsin.