6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden iki yıl geçmesine karşın, deprem bölgesinde yaşayan vatandaşların hâlâ barınma, sağlık, eğitim ve temel yaşam koşullarıyla ilgili ciddi sıkıntılar çektiğine vurgu yapan Süllü, “Depremin ikinci yıldönümünde, Cumhurbaşkanlığı, İçişleri Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, TOKİ, Emlak Konut ve AFAD gibi kamu kurumları, ‘Bir Oluruz’ başlığıyla gazetelere ve televizyon kanallarına ilan verdi. Ancak bu ilanlar, kamu vicdanında derin yaralar açtı. Deprem bölgelerindeki barınma sorunu çözülemezken, temiz suya erişim, eğitim ve sağlık hizmetlerindeki yetersizlikler sürerken, bu ilanlara ayrılan bütçenin doğrudan depremzedeler için kullanılması gerektiği açıktır” dedi.
BİNLERCE KİŞİ HALA KONTEYNERDA YAŞIYOR
AFAD’ın raporuna göre, aradan geçen iki yıla karşın 649 bin 632 vatandaşın hâlâ konteynerlerde yaşam mücadelesi verdiğine dikkat çeken Süllü, “Depremzedeler, iktidarın verdiği sözleri tutmasını beklerken, kamu kaynaklarının iktidarın desteklediği medya organlarına akıtılması kabul edilemez” dedi.
Süllü, “Deprem bölgesinde hâlâ temel ihtiyaçlara erişimde büyük eksiklikler varken, kamu kaynaklarının iktidarın yakın medya kuruluşlarına aktarılması nasıl açıklanabilir? Depremzedeler, verilen sözlerin tutulmasını, hak ettikleri desteğin sağlanmasını bekliyor. Kamu kaynaklarının, ihtiyacı olan vatandaşlar yerine iktidarın propaganda araçlarına aktarılması, hem vicdanları sarsmakta hem de toplumsal dayanışma duygusunu zedelemektedir” ifadelerini kullandı.