İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Eskişehir’de partililerle buluştu.  İYİ Parti İl Başkanlığı’nın Hasan Polatkan Kültür Merkezi’nde düzenlediği Genişletilmiş İl Divan Toplantısı’nda konuşan Dervişoğlu, partilerinin mücadelesinin temellerini demokrasi, hukuk ve adalet üzerine kurduklarını belirterek, “Bu mücadele, hukuk ve demokrasi mücadelesi olarak başladı. Verdiğimiz hukuk ve demokrasi mücadelesi, yeşerttiğimiz umutların bazı çevreleri rahatsız etmesi nedeniyle kesintiye uğratılmaya çalışıldı” dedi.   

Eskişehir’e özel teşekkür

İYİ Parti’nin, demokrasi, hukuk, adalet, hürriyet ve eşitlik gibi temel değerlere sahip çıkan ve bu değerlere sıkı sıkıya bağlı bir hareket olduğunu söyleyen Dervişoğlu, Eskişehir’e de özel olarak teşekkür etti. Dervişoğlu, “Geçmiş dönemlerden bahsetmek gerekirse, Eskişehir’den güç almaya çalışıyorduk. Eskişehir, bu gücü her zaman bize vermiştir. Eskişehir’e iyiler ve cesurlar hareketine sağladıkları katkılar için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.  

“Gidenlerin hiçbirine üzülmüyorum” 

Dervişoğlu,  bir partilinin “seçtiklerimiz başka yerlere gitti” sözlerine “Siyaset gidenlerle değil, kalanlarla yapılır. İçinizden biri giderse sabahlara kadar yüreğim yanar ama o gidenlerin hiçbirine ama hiçbirine üzülmüyorum. Yolları açık olsun. Önemli olan gönüllerimizdeki temizliği muhafazasıdır. Başkaları kötü oldu diye kötü olamayız, biz İYİ Partilileriz. Biz bu milletin hak vicdanlı, açık alınlı evlatlarıyız. Onun için başkaları ile mukayesemiz kabil değildir. Çıkmış olduğumuz yolculuğun adı Türk milletine hizmet yolculuğudur.  Onun doğrultusunda mücadele etmek zorundayız” diyerek yanıt verdi. 

“Samimiyetsiz olan kim varsa işte kapı gidebilir”

İYİ Parti’den ayrılanları haramzede olmakla suçlayan Dervişoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ben, başkaları gibi siyasetten nemalanmak, şartlardan yararlanmak, olup bitenleri istismar ederek, ondan siyaseten beslenmek için konuşmam. Bizim siyasetimizin ölçüsü samimiyettir. Onun için samimiyetsiz olan kim varsa işte kapı gidebilir. Gittiler, uğurladık.  Birisinden borç para alsanız iade eder, borcunuzu ödemiş olursunuz. Ancak milletten alınan oyu iade edemezsiniz. Onun hakkını vermek mecburiyetindesiniz. Onun hakkını veremezseniz, size siyasi haramzade derler. Siyasi hırsız derler. Gidenin yolu açık olsun hesap vereceğini de unutmasın. Kişiler için değil inşa edilmiş düzeni eleştirmek için konuşuyoruz.

Kaynak: Ayşe K. Uçak