Etkinlikte, İstanbul Medipol Üniversitesi Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ramazan Sertan Özdemir ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Öğretim Görevlisi Uğurcan Karamanlı konuşmacı olarak yer aldı. Öğretim üyeleri ve öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği etkinlik, kekemelik konusuna dair farkındalığı artırmayı hedefliyor.

“Kekemelik geçsin diye terapi yapmıyoruz”

“Kekemelikte Terapi: Beklentiler ve Gerçekler” başlıklı konuşmasında Doç. Dr. Ramazan Sertan Özdemir, kekemelik ile ilgili önemli bilgiler paylaştı. Özdemir, “Dil ve konuşma alanında uygulamadan kopmadan güncelliği korumak gerekiyor. Çocuk, ergen ya da yetişkin bir bireyi kekemeliğiyle barıştırıp, diğer kekemelerle konuşabilir hale getirdiğimizde terapi süreci tamamlanır. Kekemeliğin nedeni psikolojik bir travma değildir; bazı durumlar tetikleyici olabilir,” dedi.

"Kekemeliğim hayatımın merkezinde değil”

Kendi deneyimlerini paylaşan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Öğr. Gör. Uğurcan Karamanlı, “Anadolu Üniversitesi’nde ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora olmak üzere 16 yıldır öğrenciyim. Kendimi bildim bileli kekemeyim. 13 yaşında Doç. Dr. Ramazan Sertan Özdemir hocamla kekemelik terapisine başladık. Kekemeliğimin hayatımın merkezinde olmasına asla izin vermedim. Birçok farklı etkinlikte yer aldım. Kekemelik, bir tabu ya da dünyanın sonu değil,” şeklinde konuştu.

Etkinlik, katılımcıların sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı