ABD'de yüzde 3 enflasyon açıklanmasının ardından piyasalarda Fed'in faiz indirimleri konusundaki beklentileri zayıflarken, Trump'ın ticaret politikaları altının yönünü belirleyen en önemli faktörlerden biri oldu. Trump’ın bazı ülkelere ek gümrük vergisi getirme kararı, Gazze’yi yeniden inşa etme planları ve Amerikan Merkez Bankası’nın faiz indirimlerine ilişkin söylemleri altın fiyatlarının yükselmesine neden oldu.

Dolar Altın 2-3

ALTINDA YÜKSELİŞ DEVAM EDECEK Mİ?

HaberTürk ekranlarında değerlendirmelerde bulunan Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, yatırımcıların enflasyondan korktuğu için altına yöneldiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:
"Enflasyon yüksek, üzerine Trump'ın politikaları ve belirsizlikler eklendiğinde altın için rekor beklentisi artıyor. Fed faiz indiriminde sınırlı adımlar atsa da piyasalar şu an Fed’i değil, diğer küresel faktörleri dikkate alıyor."

Eryılmaz, Rusya-Ukrayna savaşının sona ereceğine yönelik haberlerin gündeme gelmesine rağmen altının bunu fiyatlamadığını belirtti. Piyasaların küresel riskleri göz önünde bulundurarak altına yönelmeye devam ettiğini vurgulayan Eryılmaz, "Yatırımcılar, daha büyük küresel risklerin olduğu düşüncesiyle güvenli liman olarak altına yönelmeye devam ediyor." dedi.

Gram Altın 15-6

Gram Altın Yıl Sonunda 4.200 TL Olabilir

Eryılmaz, yıl sonunda gram altının 4.200 TL seviyesine ulaşabileceğini belirterek şu açıklamayı yaptı:
"Gram altın, hem ons altındaki yükselişten hem de dolar/TL kurundaki hareketlerden etkileniyor. Kurdaki dönemsel yükselişler de gram altını yukarı çekiyor. Ayrıca, bankalar arasındaki alış-satış makası genişlediği için piyasada altının daha pahalı olduğunu görüyoruz."

Yatırımcılara seslenen Eryılmaz, altına sadece uzun vadeli yatırım olarak bakılmaması gerektiğini vurgulayarak şu değerlendirmede bulundu:
"Altın, sadece uzun vadeli bir yatırım aracı olarak görülmemeli. Kısa vadede de düşüşler alım fırsatı sunabilir. Altına yatırım yapanların, fiyat hareketlerini dikkatle takip ederek stratejik alım-satım yapmaları büyük avantaj sağlayabilir.

Kaynak: Eskisehir.net Haber Merkezi