Cumartesi gününden itibaren ülke genelinde beklenen sıcaklık artışının ardından, İç Anadolu Bölgesi'nde kar yağışının etkili olması öngörülüyor.

Özellikle Eskişehir, Kütahya ve Afyon çevresinde gece saatlerinde hava sıcaklıklarının düşmesiyle kar yağışının başlaması beklenirken, bazı bölgelerde ise yağışların karla karışık yağmura dönüşebileceği tahmin ediliyor.

Kar Yağışı-3

Türkiye genelinde hava durumu raporlarına göre, 25 Ocak 2025 Cumartesi akşamı yurdun batı ve iç kesimlerinde etkili yağışlar bekleniyor. Özellikle Afyonkarahisar, Eskişehir ve Kütahya çevresinde kuvvetli kar yağışı ve sağanak yağış görülecek. Ege ve İç Anadolu’nun batısında yağışların karla karışık yağmur ve kara dönüşeceği tahmin ediliyor.

İzmir, Aydın, Denizli ve Manisa çevrelerinde yağmur etkili olacak. Afyonkarahisar ve Uşak gibi iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı görülebilir.

Erzurum, Kars, Ardahan ve Ağrı çevrelerinde parçalı bulutlu bir hava beklenirken, bölgenin doğu kesimlerinde hafif kar yağışı gözlemlenebilir.

Kaynak: Eskisehir.net Haber Merkezi