Mesajda,"Bu yıl da Eskişehir’de düzenlenen 1 Mayıs Mitingine Çağdaş Gazeteciler Derneği, Türkiye Gazeteciler Sendikası ve Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti olarak 3 basın meslek örgütü birlikte katıldık. İnsanca yaşam ve çalışma koşulları için,ifade ve basın özgürlüğü için, sefalet ücretlerine, baskı ve sansüre karşı ve elbette "Gazetecilik suç değildir" demek için.bu yıl da 1 Mayıs alanlarındaydık." ifadelerine yer verildi.
Dünden Bugüne Türkiye’de 1 Mayıs
Emekçi bayramı, Türkiye’de ilk kez 1908-1912 arasında bazı kentlerde kutlandı. 1921’de işgal altındaki İstanbul’da, yasaklamalara karşın Şirket-i Hayriye, tersane ve tramvay işçileri büyük gösteriler yaptılar. 1922’de sosyalist partiler, dernekler ve birlikler Pangaltı-Kağıthane arasında bir yürüyüş ve Kağıthane’de miting düzenlediler. Ayrıca Ankara, İzmir, İzmit ve Adapazarı’nda da kutlamalar yapıldı. Resmen ilk kez 1923’te, 1 Mayıs, İstanbul’da Umum Amele Birliği ile Türkiye İşçi ve Çiftçi Sosyalist Fırkası’nın öncülük ettiği İşçi Teşkilatları Heyet-i Müttehidesi’nin düzenlediği iki ayrı törenle kutlandı. 1925’te törenler yasaklandı, 1 Mayıs bildirisinden dolayı ağır hapis cezaları verildi. Aynı yıl çıkartılan bir yasayla 1 Mayıs günü “Bahar ve Çiçek Bayramı” ilan edildi. Mayıs 1935’te çıkarılan yasayla Bahar Bayramı resmi tatiller arasında yer aldı.
27 Mayıs 1960’tan sonra Sendikalar Kanunu ile Toplu İş Sözleşmesi, Grev ve Lokavt Kanunu’nun çıkarıldığı gün olan 24 Temmuz işçi bayramı olarak ilan edildi. 1968’den başlayarak bildiri ve kapalı toplantılarla 1 Mayıs’ı kutlayan DİSK, 1976’da İstanbul Taksim Meydanı’nda ilk kez kitlesel bir tören düzenledi.