Eskişehir Sanayi Odası (ESO), Sürdürülebilir Yeşil Sanayi Birimi tarafından üyelerine yönelik düzenlenen Yeşil Yakalı Akademisi eğitim programı, sanayide yeşil dönüşümün önemi üzerine farkındalık oluşturdu. Programa, Avrupa Birliği (AB) Yeşil Mutabakatı sürecinin sanayi sektöründeki etkileri, ekonomik, sosyal ve çevresel dönüşüm süreçleri detaylı şekilde ele alındı. Eğitimde, özellikle ihracatçı firmaların dikkatini çeken güncel bilgiler sunuldu.Eso Yeşil Dönüşüm Haber

ESO Sürdürülebilir Yeşil Sanayi Birimi Koordinatörü Ömer Benli, yeşil dönüşüm ve temiz üretim konularında ülkemizde sunulan hibe ve destek mekanizmalarına dikkat çekti. TÜBİTAK’ın sağladığı hibeler, sanayicilerin yeterince yararlanmadığı önemli bir fırsat olarak öne çıktı. Benli, “Sanayicilerimiz, üç farklı proje ile bu hibelerden faydalanabiliyor ancak sektörlerin ilgisi hâlâ beklenen seviyenin altında,” şeklinde konuştu. AB’nin yeşil dönüşüm projeleri için sağlanan kaynaklara da az ilgi gösterildiğini belirtti.

Eğitimde, Eskişehir Teknik Üniversitesi Ekoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cengiz Türe ve ESO Sürdürülebilir Yeşil Sanayi Uzmanı Dr. Çağdaş Saz, yeşil dönüşüm projeleri, sürdürülebilir üretim süreçleri ve Avrupa Yeşil Mutabakatı uyum çalışmaları hakkında kapsamlı bilgiler verdi.

Kaynak: Bülten