Eskişehir Ticaret İl Müdürlüğü, 7-13 Mart 2025 tarihleri arasında il merkezi ve ilçelerde gerçekleştirdiği denetimlerde, tüketiciyi koruma kapsamında fiyat etiketi, kasa-raf uyumsuzluğu gibi konularda incelemelerde bulundu.

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun çerçevesinde yapılan denetimlerde 69 firmada 1560 ürün, Haksız Fiyat Artışı kapsamında ise 24 firmada 125 ürün kontrol edildi. Yapılan incelemeler sonucunda mevzuata aykırı uygulamalar tespit edilirken, bu ihlaller için toplam 288 bin 106 TL idari para cezası uygulandı.

Öte yandan, Haksız Fiyat Artışı kapsamında yapılan denetimlerin sonuçları değerlendirilmek üzere Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’na gönderildi.

Denetimlerin süreceğini belirten yetkililer, vatandaşların fiyat etiketi uyumsuzlukları ve haksız fiyat artışları ile ilgili şikayetlerini ALO 175 Tüketici Danışma Hattı üzerinden bildirebileceğini hatırlattı.

Kaynak: Bülten