Tüm Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği (ÖVDER) Eskişehir Şube Kurucusu Faik Alkan, 30 dakika ders uygulamasına ilişkin açıklama yaptı. Söz konusu uygulamanın hayata geçirilmesi durumunda öğrencilerin 60 ile 90 dakika arasında zaman kazanacağına dikkat çeken Alkan, öğrencilerin güvenli bir şekilde eve gitmesinin önünün açılacağını ifade etti.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI’NDAN VALİLİKLERE YAZI

Milli Eğitim Bakanı’nın okul saati uygulamasıyla ilgili tüm illerin valiliklerine yazı gönderdiğini belirten Alkan, “Genelgede, mevzuatlarla gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla bütün yurtta uygulanan mevcut ileri saat uygulamasının sürdürülmesinin kararlaştırıldığı hatırlatıldı. Bu kapsamda da Eskişehir’de ikili eğitim veren okullar konusunda ilçe milli eğitim müdürlükleri çalışma yaparak sonuca ulaşmış durumdadır” diye konuştu.

“ÖĞRENCİLER 60 İLE 90 DAKİKA ARASINDA BİR ZAMAN KAZANACAK”

“Öğrenciler 60 ile 90 dakika arasında bir zaman kazanacak” diyen Alkan, “Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bütün prosedürleri yerine getiren Ziya Gökalp İlkokulu’na Pazartesi gününden itibaren 30 dakika ders uygulaması geçişine onay verdi. Bu önemli bir gelişmedir. Odunpazarı İlçemizde de önümüzdeki hafta benzer uygulamayı okullarımızda göreceğiz. Kış saati uygulaması, en çok ikili eğitimdeki öğrencileri etkiliyor. Kalıcı saat uygulaması en çok ikili eğitim veren okulları etkilediği bilinen bir gerçekliktir. Öğrenciler karanlıkta derse girip çıkmaktadırlar” şeklinde konuştu.

“FIRSAT EŞİTLİĞİNE AYKIRI BİR DURUM YARATILMAMALI”

Alkan açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Eskişehir’de 30 dakika ders uygulaması kaosa neden olmadan çözülmelidir! Odunpazarı ve Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin soruna yaklaşımı başta veliler ve öğrenciler olmak üzere okul idareleri tarafından da takdirle karşılanmaktadır. Yalnız bu mesele hızlı şekilde çocukların üstün yararı düşünülerek bütünsel olarak çözülmelidir. Aksi takdirde, ders saatlerinin 30 dakika düşürülmesi fırsat eşitliğine aykırı bir durum yaratacaktır. Haftada 350 dakika daha az ders gören öğrenciler dezavantajlı olacaktır. MEB’in izlediği birçok konuda deneme yanılmayla doğruya bulma politikası ile sorun çözülemez.”

Kaynak: Meltem Karakaş