Çalıştayda konuşan Anadolu Üniversitesi Engelliler Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İbrahim H. Diken, 2018 yılında başlattıkları programların, öğretmenlerden alınan geri dönüşler doğrultusunda daha uygulanabilir hale getirildiğini belirtti. Prof. Dr. Diken, "2018 yılında hazırladığımız programlar, 7 yıldır alanda başarıyla uygulanıyor. Öğretmenlerimizin geri bildirimleri ile programlarımızı daha pragmatik ve etkili hale getirmek adına Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne uyarlıyoruz. Yeni programımızın, başta özel çocuklarımız olmak üzere tüm aileler ve öğretmenler için faydalı olmasını temenni ediyorum" dedi.
YENİ PROGRAMLAR BAŞLAYACAK
Doç. Dr. Veysel Aksoy ise çalışmaların uyumlu ve hızlı bir şekilde ilerlediğini vurguladı. "Ekipte Türkiye'nin dört bir yanından öğretmenlerimiz ve alan uzmanlarımız yer alıyor. 2025-2026 eğitim öğretim yılına yeni programlarla girmeyi planlıyoruz" şeklinde konuştu.
Anadolu Üniversitesi Engelliler Araştırma Enstitüsü tarafından yürütülen çalışmalara, program geliştirme alanında Anadolu Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Derya Atik Kara, ölçme ve değerlendirme alanında Dr. Öğr. Üyesi Başak Erdem Kara, motor gelişim alanında Gazi Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Bülent Elbasan ve Doç. Dr. Kamile Uzun Akkaya, zihinsel gelişim alanında Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Seçil Çelik Demirtaş ve Arş. Gör. Uğur Onur Günden, uyumsal beceriler alanında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gözde Tomris ve Kayseri Erciyes Üniversitesi Öğretim Elemanı Arş. Gör. Zekai Alper Alp, sosyal-duygusal gelişim alanında Bursa Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özlem Toper, dil gelişimi alanında Ankara Medipol Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Özge Sultan Balıkçı ile birlikte Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden özel eğitim anaokullarında çalışan öğretmenler yer alıyor.