Sertifika töreninde konuşan Vali Hüseyin Aksoy, gastronomi sektörünün sadece turizm açısından değil, aynı zamanda kültürel tanıtım ve ekonomik kalkınma açısından da büyük önem taşıdığını vurguladı. Aksoy, “Gastronomi, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hızla gelişen bir alan. Eskişehir ise bu alanda zengin mutfak kültürüyle dikkat çeken şehirlerimizden biri. Ayten Usta gibi markalar, bu projelere katkı sağlayarak gastronomi eğitimine büyük değer katıyor,” ifadelerini kullandı.

Eğitim programında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü akademisyenleri teorik derslerle katkı sağlarken, uygulamalı eğitimler ise sektör deneyimi olan profesyoneller tarafından yürütüldü. Ayten Usta Gurme Restoran, uygulamalı eğitimin gerçekleştirildiği işletme olarak projeye ev sahipliği yaptı.

A W430513 01

Vali Aksoy, bu iş birliğini şu sözlerle değerlendirdi: “Üniversitelerimiz ülkemizin gelişiminde temel aktörlerden biridir. Akademisyenlerimizin katkılarıyla şekillenen bu program, sektörde ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücünün yetiştirilmesine olanak sağlamıştır.”
Eğitim programının dikkat çeken yönlerinden biri de istihdam garantisi oldu. Vali Aksoy, programı başarıyla tamamlayan kursiyerlerin, eğitim süresinin iki katı süreyle istihdam edileceğini belirtti. “Artık ‘her işi yaparım’ dönemi geride kaldı. Hangi işi en iyi şekilde yapabileceğini bilen, uzmanlaşmış bireyler her zaman iş bulacaktır,” diyen Aksoy, nitelikli eleman ihtiyacına dikkat çekti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı