448 hanenin bulunduğu bölgede, tek marketin de kapanmasıyla yüzlerce kişi temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyor.
Vatandaşlar, alışveriş yapabilmek için kilometrelerce uzaklıktaki marketlere gitmek zorunda kalıyor. Karapınar TOKİ’ye yakın bir semt pazarı bulunmaması, mağduriyetin daha da artmasına neden oluyor. Bölgedeki ihtiyaçları bir nebze olsun karşılayabilmek adına site yönetiminin işbirliğiyle haftada bir gün seyyar manav getiriliyor. Ayrıca, farklı bir mahallede bulunan bir fırın işletmecisi, araçla bölgeye ekmek getirerek satış yapıyor.
Şehir merkezine yaklaşık 4 kilometre uzaklıktaki Karapınar TOKİ’de yaşayan vatandaşlar, bu geçici çözümlerle ihtiyaçlarını karşılamaya çalışırken, kalıcı bir çözüm için yetkililere çağrıda bulunuyor. Vatandaşlar, mahalleye yakın bir semt pazarı kurulmasını ve yeni bir market açılmasını talep ediyor.
"Ekmekçi gelmezse ekmek bile alamıyoruz"
Kamyonetinin kasasını meyve ve sebze ile doldurup gelen manav sayesinde ihtiyaçlarını karşılayabildiklerini belirten Sadiye Sarı, “Bakkal, market yok. Bu tarafta bir şeyler almak için gideceğimiz bir yer yok. Kendi başıma yaşıyorum ben, oldukça zor oluyor. Hiçbir yere gidemiyoruz. Seyyar manav gelirse ihtiyaçlarımızı alıyoruz, gelmezse alamıyoruz. Bu halde başka yere de gidemiyorum, zor oluyor. Ekmekçi gelmezse ekmek bile alamıyoruz” dedi.
"Geceleri silahlar patlıyor, içen tekinsiz insanlar var"
En yakın marketin dahi yürüme mesafesinde olmayışından dolayı gün içinde gidip gelemediklerini söyleyen Kezban Öksüz, “Sıkıntılarımız var. Bakkalımız, marketimiz yok. Belediye arka yolu kapatmıyor. Tabutlar geziyor, bizim çocuğumuzun çoluğumuzun bir garantisi yok. Çok sıkıntı oluyor. Bizim bu halimiz ne olacak? Aç kalıyoruz. Eşim iş yerinden dönüp de ekmek getirene kadar ben aç kalıyorum. Seyyar manav gelmezse tamamen aç kalacağız. Ayağımda platin var ben pazara gidemiyorum. Allah bu manavdan razı olsun, telefonla yalvardık öyle geldi. Belediye buranın ihalesini aldı, burası da kapandı. Halimiz ne olacak? Geceleri silahlar patlıyor, içen tekinsiz insanlar var. Bizim burada bir değil bin tane problemimiz var” diye konuştu.
"Burada en az 800 kişi yaşıyoruz"
Bölgede yaşayan kişilerin mağduriyet yaşamaması için fırın, manav gibi yerlerden seyyar araç çağırdıklarını söyleyen Karapınar TOKİ yöneticisi Gökçehan Sakartepe, şu ifadeleri kullandı:
“Burada 448 hane var. Her hanede 4 kişinin yaşadığını düşünürsek burada en az bin 800 kişi yaşıyoruz. Belediye arsayı zapt edip kendine büfe yaptı. Bu büfeyi ihale üzerinden satışa çıkardı. İhalenin alınmasına rağmen büfe açılmadı. Burada insanlar mağdur olmasın diye rica minnet günde iki defa ekmek aracı çağırıyoruz. Yaşlılarımız var ekmek alamıyorlar. Kazım Bey'i arıyoruz, randevu vermiyor. Otobüsümüz yok, ulaşım oldukça sıkıntı. Geceleri arka tarafta sürekli alkol alıyorlar. Güvenliğimiz yok. Bununla ilgili birçok yere başvurdum. Burada halk mağdur. Ben yönetim olarak elimden geleni yapıyorum. Ekmeği ve manav ürünleri siparişle getirtiyorum ama elimden başka bir şey gelmiyor. Belediye'den hiçbir şekilde yararlanamıyoruz. Buraya 2014 yılından beri bir çivi bile çakılmadı. Kışın kepçe tutup yolları ben açtırıyorum. Buradaki insanların ulaşımını sağlamak lazım. Yolu bile yapmıyorlar.