Enerji Günlüğü'nün haberine göre, Kılıçlar Hurdacılık Sanayi ve Ticaret AŞ, Eskişehir Sivrihisar Ortaklar Mahallesi'nde 87 MW kurulu gücünde bir Güneş Enerji Santrali (GES) kurmayı planlıyor. "Kılıçlar Eskişehir 2 GES" projesi, toplamda 1 milyar 541 milyon TL yatırım değeriyle önemli bir enerji projeleri arasında yer alacak.

Proje kapsamında, yaklaşık 113 hektarlık bir alanda kurulacak olan güneş enerjisi santralinde, her biri 550 Wp gücünde 203.661 adet panel ve 286 adet 350 kW gücünde inverter kullanılacak. Santral, yılda yaklaşık 164 milyon kWh elektrik üretimi hedefliyor.

Santralin inşaat aşamasında 80 personelin çalışması planlanırken, işletme aşamasında ise 25 personel istihdam edilecek. Bu proje, bölgedeki istihdamı artırmanın yanı sıra, yenilenebilir enerjiye olan katkıyı da güçlendirecek.

Kılıçlar Eskişehir 2 GES'te üretilen elektrik, Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği’nin 5. maddesinin 1. fıkrası uyarınca şirketin elektrik tüketimi ile mahsuplaşılacak.

Kaynak: Eskisehir Net Haber Merkezi