İki gün süren eğitimde, katılımcılara Avrupa Birliği (AB) Yeşil Mutabakat sürecinin ekonomik, sosyal ve çevresel açıdan üretici ve ihracatçı firmalara getireceği önemli değişiklikler anlatıldı.
Eğitim programının açılışında konuşan ESO Sürdürülebilir Yeşil Sanayi Birimi Koordinatörü Ömer Benli, yeşil dönüşüm ve temiz üretim konularında Türkiye'de önemli destek mekanizmalarının bulunduğunu, ancak bu fırsatların yeterince değerlendirilmediğini belirtti.
Benli, TÜBİTAK’ın yeşil dönüşüm sürecini hızlandırmak amacıyla hibe destekleri sunduğunu ve sanayicilerin bu destekten nasıl yararlanabileceklerini aktardı. “TÜBİTAK, yeşil dönüşüm projelerine %90 hibe sunarak sanayicilere 210 bin TL'ye kadar destek sağlıyor. Ancak, bu fırsatlara olan ilgi beklentimizin altında kalıyor. Eskişehir Sanayi Odası olarak bu sürecin hızlandırılmasına katkı sağlıyoruz ve sanayicilere karbon ayak izi hesaplaması gibi hizmetler sunuyoruz” dedi.
Açılış konuşmalarının ardından ESO Sürdürülebilir Yeşil Sanayi Birim Danışmanı Cengiz Türe ve Sürdürülebilir Yeşil Sanayi Uzmanı Dr. Çağdaş Saz, konuyla ilgili detayları katılımcılarla paylaştı.