Tıbbi Genetik Ana Bilim Dalı ve Tıp Fakültesi 1. sınıf öğrencileri tarafından düzenlenen “Kalıtsal Kanserler Farkındalık Etkinliği” ile toplumda genetik yatkınlıkla gelişen kanser türleri hakkında farkındalık oluşturulması hedeflendi.

Etkinlik, ESOGÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi poliklinikler girişinde gerçekleştirilirken; Tıbbi Genetik Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sevilhan Artan, öğretim üyeleri Prof. Dr. Beyhan Durak Aras, Doç. Dr. Oğuz Çilingir, Dr. Öğr. Üyesi Ebru Erzurumluoğlu Gökalp ve Dr. Öğr. Üyesi Sinem Kocagil ile çok sayıda Tıp Fakültesi öğrencisi etkinliğe katıldı.

Kurulan bilgilendirme standında, vatandaşlara kalıtsal kanser türleri, genetik testlerin önemi, aile öyküsünün risk faktörü olarak rolü, erken tanı ve tarama yöntemleri gibi hayati bilgiler aktarıldı. Ayrıca, öğrenciler tarafından hazırlanan broşürler de katılımcılara dağıtılarak, sağlıklı yaşam alışkanlıkları ve kanserden korunma yolları hakkında bilgilendirme yapıldı.

Kaynak: Bülten