Dr. Uğur, Türkiye'deki kamu ve özel hastanelerdeki yeni doğan yoğun bakım yatakları oranlarının dikkat çekici şekilde dengesiz olduğunu belirterek, Osmangazi Üniversitesi’ndeki yüksek donanımlı birimin kapatılmasının kamu sağlığı yerine ticari çıkarların ön planda tutulduğunu iddia etti. Ayrıca, söz konusu birimin kapatılmasının ardından bebeklerin anne-bebek uyum odaları gibi hayati öneme sahip hizmetlerden mahrum kaldığını söyledi.
"Halk sağlığı üzerinden ticaret yapamaz"
Genel Sağlık-İş, sağlık hizmetlerinin ticarethane mantığıyla sunulmasına karşı olduğunu bir kez daha vurguladı. Dr. Uğur, sağlık hakkının herkes için eşit ve nitelikli olması gerektiğini belirterek, özel sağlık sektörünün kamusal sağlık hizmetlerini ticari amaçla ele almasına karşı çıkıldığını açıkladı. Sendika, Eskişehir’deki yenidoğan yoğun bakım yataklarının kapatılmasının ardından kamu zararının oluştuğu ve hastaların özel hastanelere yönlendirilmiş olabileceği endişesini dile getirdi.
Sürecin takipçisi olacağız
Sağlık-İş, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi yönetiminin bu kararı neden aldığını sorgularken, gerekli hukuki ve toplumsal mücadeleyi vereceklerini belirtti. Sendika, Eskişehir halkının sağlık hizmetlerine kolay erişimi için bu sürecin takipçisi olacaklarını ve tüm kamuoyu ile ilgili idareyi bilgilendireceklerini ifade etti.