Golfçü dirseği, dirseğin iç tarafındaki kemik çıkıntıda ağrı ve hassasiyetle karakterize bir hastalık olarak tanımlanıyor. Dr. Barutçu, "Golfçülerde sık görüldüğü için bu isim verilmiştir. Ancak sürekli yazı yazanlar, marangozlar ve diğer meslek gruplarında da rastlanabilmektedir; bu nedenle 'sporculara özgü bir hastalık' değildir" dedi.
Dr. Barutçu, el bileğinin bükülmesinden sorumlu olan kol kaslarının kirişlerinin medial epikondile yapışmasının ve bu kasların aşırı kullanımının golfçü dirseği oluşumuna neden olabileceğini belirtti. Hastalık sonucunda tendonlarda yangı ve küçük yırtıkların oluşabileceğini vurgulayan Dr. Barutçu, "Dirsek ağrısı, dirseğin iç tarafında hissedilir, önkolun iç kenarına doğru yayılabilir ve eli yumruk yapınca ağrıda artış görülebilir" şeklinde konuştu.
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Nurhan Barutçu, golfçü dirseği (medial epikondilit) tedavisinde fizik tedavinin oldukça etkili olduğunu vurguladı ve kullandıkları tedavi yöntemlerini şöyle açıkladı: "Kronik vakalarda şok dalgası tedavisini (ESWT) uyguluyoruz. Bunun yanı sıra soğuk (kriyoterapi) veya ısı tedavisi, yüksek yoğunluklu lazer terapisi gibi yöntemler de uygulanıyor ve başarılı sonuçlar elde ediyoruz."