İYİ Parti Odunpazarı İl Başkanı Gürol Yer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Hamamyolu Caddesi’nde bulunan Yediler Parkı’nda basın açıklaması yaptı. Açıklamaya İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Serdar Ulucan da katıldı. Yediler Parkı’na kurdukları Mustafa Kemal Atatürk görselleriyle vatandaşların fotoğraf çekilmesini sağlayan İYİ Parti Teşkilatı adına açıklama yapan Gürol Yer, Atatürk’ün emanetlerine sahip çıkacaklarının sözünü verdi.

Whatsapp Image 2025 04 23 At 13.44.07

“Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir”

Gürol Yer açıklamasında şunları söyledi:

“Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük Türk milletine emanet bıraktığı “Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir” diyerek son noktasını koyduğu ulusal egemenliğin nişangahı TBMM kuruluşunun, beraberinde milletin ve vatanın geleceğinde bilinçle, vasıfla yetiştirilecek her bir evladın bir tohum, bir fidan olduğu inancıyla bu müstesna günü Türk çocuklarına hediye ve miras olarak bıraktığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın 105. yılındayız.

Whatsapp Image 2025 04 23 At 13.44.25

“Atatürk’ün izinden hiç sapmayacağız”

Ne mutlu bize böyle millet sevgisi ölçüsüz olan vatan için ömrünü bahşetmiş bir liderin izinden gittiğimiz için. Ne mutlu bize onun emanetlerine sahip çıkmaya, onun ilkelerini, onun ülkülerini yaşattığımız, savunduğumuz için. Ne mutlu bize onun ayak izinden hiç sapmadan gittiğimiz için ve ne mutlu bize Türküm dediğimiz için. Bugün burada İYİ Parti Odunpazarı İlçe Teşkilatı olarak ulusal egemenliğin vazgeçilmezimiz olduğu duygusuyla Kurtuluş Savaşı’nın şehit ve gazilerinin çocuklarına vefa duygusundan çıkarak dünya ve millet çocuklarına bayram hediye edilmesinin mümtaz duygusuyla 100 yıl öncesinden bugünleri ve yarınları öngörüp bizlere istikamet belirten bir dehanın, bir dahinin izinde olmak şuuruyla.

Whatsapp Image 2025 04 23 At 13.44.08 (2)

“Açtığı yolda gösterdiği hedefe”

Dünlerde kutladık, bugün kutluyoruz ve yarınlarda ve daha nice yıllarda kutlayacağız. Gururla, şuurla, inançla ve şevkle duygumuz hiç eksilmeyecek, hiç azalmayacak, hiç taviz vermeyeceğiz ve açtığı yolda gösterdiği hedefe durmadan yürüyeceğimize içtiğimiz o andın bilinciyle varlığımız Türk varlığına armağan olsun diyoruz. Ne mutlu Türküm diyerek milletimizin ve çocuklarımızın bayramını kutluyoruz.”

Kaynak: Meltem Karakaş