Eskişehir’de 1953 yılında doğan Prof. Dr. Levend Kılıç, AÜ İletişim Fakültesi’nde uzun yıllar ders verdi. Açıköğretim Fakültesi ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın kuruluşunda yer alan Levend Hoca akademisyen, yazar, fotoğrafçı ve eğitim gönüllüsü olarak biliniyor. Ankara’da Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın Yayın Yüksek Okulu’nu bitiren Prof. Dr. Kılıç’ın çok sayıda kitabı da bulunuyor.
Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi’nde Görüntü Estetiği, Optik Bakış, Video Sanatı konularında lisansüstü dersler verdi.
Avare Adımlarla Eskişehir, Anılarda Eskişehir, Eskişehir Kent Kitabı, Heykellerle Yaşayan Üniversite, Meslekte Kırk Yıllıklar: Eskişehir’in Esnaf ve Zanaatkârları, Fotoğrafa Başlarken ve Video Sanatı eserlerinden bazıları…
Emekli olduktan sonra da üretmeye devam eden Levend Hoca’nın iki yıl önce çıkan Avare Adımlarla Eskişehir kitabı, okuyanları Porsuk Çayı, kitapçıları, bisikletçileri, hamamları, köprüleri arasında sokak sokak dolaştırıyor. Büyük beğeni toplayan çalışmaya, Kılıç’ın objektifinden çıkan fotoğraflar eşlik ediyor.
Yaklaşık dokuz ay önce beyin kanaması geçiren Levend Hoca’nın tedavisi evinde devam ediyor. Hoca, yoğun bakım servisi günlerini çocuklara masal tadında kitaplaştırdı. Arkadaşlık Üzerine isimli kitap, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı tarafından basıldı.
Kitabın arka kapağında “Bu kitap ağır bir ameliyat sonrası yoğun bakımda dile geldi. Bir insanın yakın dostları sayesinde kurtuluşunun, hayata dönüşünün masal biçiminde kısa bir anlatısıdır” deniliyor.
Levend Hoca’nın kendi yaşadığı gerçek hikayeye dayanan kitap her ne kadar çocuklar için masal formatında yazılmış olsa da her yaştan okura hitap ediyor.
Prof. Dr. Levend Kılıç, Eskişehir Fotoğraf Sanatı Derneği’nin (EFSAD) kurucularından olup onursal başkanıdır. Prof.Dr. Kılıç, AnadoluÜniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü öğretim üyesiydi.
Levend Hoca, yoğun bakımda çocuklar için yazdı
Anadolu Üniversitesi’nden (AÜ) emekli olan Prof. Dr. Levend Kılıç, beyin kanaması sonrası yaşadıklarını Arkadaşlık Üzerine isimli masal kitabında anlattı.
Kaynak: Rıdvan Öztürk
Yorumlar