Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü, Eskişehir ve çevresi için zirai don uyarısı yaptı. Yayımlanan hava tahmin raporuna göre, bölge genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Eskişehir’in kuzeybatı kesimlerinde kar yağışı beklenirken, hava sıcaklıklarında 2 ila 4 derece artış olacağı öngörülüyor.

ZİRAİ DON UYARISI YAPILDI

Sabah ve gece saatlerinde sıcaklıkların düşmesiyle birlikte zirai don ve kırağı olaylarının yanı sıra, kar yağışı ve buzlanma hadiselerinin görülmesi bekleniyor. Bu durum, özellikle tarım alanlarında olumsuz etkilere yol açabilir.

Soğuk hava ve kar yağışı uyarısı: Bölge genelinde halen etkili olan soğuk ve yağışlı hava nedeniyle karayolu taşımacılığı yoğun olan bölgelerde kar birikmesi, rüzgarla kar sürülmesi, buzlanma, ve görüş mesafesinde azalma gibi tehlikeli durumlar oluşabilir. Ayrıca, gece sıcaklıklarının düşmesi nedeniyle bölge genelinde zirai don ve kırağı olayları bekleniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı