Prof. Dr. Ünal, paylaşımında “Mehmet Ali, Eskişehir’in en güzel köylerinden Dağ Küplülü. Dağ Küplü Bozdağlar’ın tepesinden, dibinden Sakarya Nehrinin geçtiği Sakar Vadisine inerken hemen dağın yamaçlarında yer alan görüntüsüne doymanın mümkün olmadığı, bereketli, kadim bir köy” dedi.
Nedim Hoca, şöyle devam etti: “Vesile olur Mehmet Ali’nin köyüne biz hemen her sene birkaç kere gideriz. Kimlerle beraber gitmedik ki; Mehmet Niyazi ağabey, Göktürk Mehmet Oytun, Yavuz Bülent Bakiler, Dilaver Cebeci, Ali Akbaş ve daha niceleri. Mehmet Ali bunları zihnine nakşeder ve özellikle Türk Ocaklı gençlerimizi her sene Mehmet Alinin köyüne götürdüğümüzde çocuklarıma bir taraftan dut, pekmez ve kara tenekede çay ikram ederken diğer taraftan da bu güzel insanlardan hatıralarla ve yaşayanlarıyla yaptığı telefon bağlantılarıyla onların zihin ve gönül dünyalarını besler. Biz onun köyünde, bahçesinde Türkistan pilavı dahil neler neler yapmadık ki. Rahmetli Bayram emmi ve anacığı sağ iken de onların hatıralarıyla ziyaretler ve sohbetler daha da bereketlenirdi.”
İnşaat mühendisliği yapıyor
“Mehmet Ali Şiirlerinde ve nesirlerinde yazdığı gibi dümdüz, tabii bir adam. O şiirlerde nasılsa öyle, kullandığı kelimelerden ve mısralardan nasıl birisi olduğunu rahatlıkla tahmin edersiniz. Şiirleri son yıllarda iki kitap halinde Ötüken Neşriyattan yayınlanmıştı. . Eskişehir’de inşaat mühendisliği yapan Mehmet Ali’nin Türkiye’nin hemen bütün kültür ortamlarıyla ve mensuplarıyla zengin münasebeti var.”
Sosyal medyanın hakkını verdi
“Mehmet Ali 5-10 senedir sosyal medya denilen şeyin tam manasıyla hakkını verenlerden oldu ve kendi köyü merkezli denemeler, kısa hikayeler kaleme almaya başladı. Ne de iyi etti. Köyümden …Gönlümden yazıları tam da ismiyle müsemma daha çok köyü, köylüleri ve bir şekliyle gönlünde yer alanlara dair sımsıcak, tabii, samimi, abartısız, güzel Türkçeyle kaleme alınmış yazılar. Herhangi bir edebi endişeyi vs hedefleyerek kaleme alınan yazılar değil, yaşanmışlıkları kaleme alan sizi de içine çeken ve okutan yazılar. Kısmen farklılıkları bulunmakla beraber ben Köyümden…Gönlümden… yazılarını Rahmetli Nevzat Kösoğlu ağabeyimin bir tesadüf eseri keşfettiği Türk Ziraatçılığına büyük emekleri geçmiş Şevket Arı’nın görevli olduğu yerlerdeki mahallî gazetelere yazdığı ve Ötükenden vaktiyle iki kitap halinde çıkan “Kırdan Bayırdan ve Sabrımı Denedim” yazılarına benzetir ve bitmesin diye veya zaman zaman aklıma estikçe döner bir daha okurum.
Ötüken Neşriyattan kitap olarak yayımlandı
Şimdi Mehmet Ali’nin sasyal medya ve muhtelif yerlerde kaleme aldığı bu yazıları pişti, demlendi, kıvamını buldu ve aynı isimle Ötüken Neşriyattan kitap olarak yayımlandı. Okuma tadı ve “Güzel Türkçe” tadı alamayanlar, hele hele okuyacak güzel şey bulamıyorum diyenler hemen kitabı bulsunlar ve benim gibi serin bir köşeye çekilsinler ve başlasınlar okumaya. Ondan sonra bu kitabın kardeşleri ne zaman çıkacak diye hasretle beklesinler Mehmet Ali’nin gönlünden damıtılanları. Mehmet Ali Kalkan kardeşimin gönlüne, zihnine, kalemine sağlık. Bereketi bol olsun.”
Nedim Hoca’dan kitabı çıkan Kalkan’a tebrik
Eskişehir Türk Ocağı Başkanı Prof. Dr. Nedim Ünal, son kitabı yayınlanan Yazar Mehmet Ali Kalkan’ın tebrik etti.
Kaynak: Eskisehir Net Haber Merkezi
Yorumlar