OEDAŞ, 2020 yılında katıldığı CDP İklim Değişikliği Programı’na 2021 yılında 'B' notu ile başladığı ve o günden bu yana bu notu sürekli koruduğu belirtildi. Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak illerinde faaliyet gösteren şirket, bu notu alarak 'Yönetim' seviyesinde yer almaya devam ediyor.

OEDAŞ, çevresel sürdürülebilirliği iş yapış biçiminin merkezine koyarak önemli adımlar atmaya devam ediyor. OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, enerji verimliliği artıran teknolojilere yatırım yaparak yenilenebilir enerji kaynaklarının şebekeye entegrasyonunu desteklediklerini vurguladı. 2024 yılında, toplam 7,7 milyar kilovat saat (kWh) enerji dağıtımının yüzde 25'ini, yani 1,9 milyar kWh’lik kısmını lisanssız yenilenebilir kaynaklardan karşıladıklarını belirtti.

OEDAŞ, karbon emisyonlarını azaltma hedeflerine ulaşmak için enerji yönetimi süreçlerini daha etkin hale getiriyor. CDP İklim Değişikliği Programı çerçevesinde aldıkları 'B' derecelendirme notu, bu başarılı çalışmaların bir göstergesi olarak öne çıkıyor. OEDAŞ, çevresel etkilerini azaltmaya yönelik yeni projelere önümüzdeki dönemde de devam edeceğini açıkladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı