Tüm saha çalışmaları 8.30-16.30 saatleri arasında yapılacak, böylece iftar ve sahur saatlerinde planlı elektrik kesintisi olmayacak. OEDAŞ, olası arızalarda ise hizmet verdiği beş ildeki ana kontrol merkezi ve saha ekipleriyle hızlı müdahalede bulunacak.
Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak’ta hizmet veren OEDAŞ, Ramazan boyunca can, mal ve çevre güvenliği için gereken tüm planlı elektrik kesintilerini 8.30-16.30 saatleri arasında gerçekleştirecek. Böylece iftar ile sahur arasında elektrik kesintisi yaşanmayacak. İftar ve sahur saatleri arasında ise yaşanabilecek arızalar için OEDAŞ’ın ana kontrol merkezi devreye girecek. SCADA sistemi ile uzaktan müdahale yapılacak, yerinde müdahale gerektiren durumlar için ise ekipler hızla sahaya inecek.
Ramazan ayında da kesintisiz hizmet sunmaya devam edecek olan OEDAŞ, 7 gün 24 saat hizmet veren 186 OEDAŞ Çözüm Merkezi, OEDAŞ 186 mobil uygulaması, OEDAŞ WhatsApp hattı, internet sitesi ve e-posta aracılığıyla tüketicilere arıza bildirimi ve diğer talepler için destek verecek. Ayrıca, tüketiciler ALO 186 OEDAŞ Çözüm Merkezi’ni arayarak planlı çalışmalar hakkında bilgi alabilecek ve SMS bildirimlerini takip edebilecekler.