Projedeki söz konusu etkinlikler, Öğrenci Merkezinin salon ve fuaye alanları, kampüsteki açık alanlar ve Turizm Fakültesinin çeşitli ortamları kullanılarak gerçekleştirildi.
Katılımcı ve eğitmen çeşitliliği yaşandı
Çeşitli üniversite ve kurumların eğitmenlerinden yararlanılarak eğitim hizmetinin verildiği proje çalışmalarında katılımcılar arasında sosyal bilgiler, coğrafya, fen bilgisi, hemşirelik gibi alanlarda eğitim görmekte olan akademisyen, öğretmen ve öğrenciler yer aldı. "Oyun Temelli Öğrenme” projesinde Prof. Dr. Semra Günay, Prof. Dr. Nazlı Gökçe, Prof. Dr. Kamile Gülüm, Doç. Dr. Hıdır Karaduman, Doç. Dr. Hakan Sezerel, Doç. Dr. Veli Onur Çelik, Dr. Öğr. Üyesi Banu Dikmen Ada gibi akademisyenlerin yanı sıra Coğrafya Eğitimi Derneği üyeleri Uzm. Öğrt. Uğur Elmacı ve Uzm. Öğrt. Gürhan Candan eğitmen olarak görev aldı. Arş. Gör. Tuğçe Sinoğlu Günden ile Uzm. Aslı Bendenay Çapa’nın yardımcı personel olarak görev yaptıkları projenin etkinliklerinde Anadolu üniversitesi öğrencileri de rol alarak deneyim kazanmış oldu.
Eğitimler geniş bir yelpazede gerçekleştirildi
Proje kapsamında aşık, beş taş, yağ satarım gibi geleneksel oyunlardan masa oyunlarına hatta oryantiringe kadar geniş bir yelpazede eğitim gerçekleştirilirken öğrenilen oyunların katılımcıların branşlarına nasıl yansıtılacağına ilişkin uygulamalar ile öğrencilerin tasarım yetenekleri güçlendirilmeye çalışıldı.
“Oyun Temelli Öğrenme” projesinin temel amacı Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semra Günay’ın yürütücülüğündeki TÜBİTAK 3005 İnönü’den Sakarya’ya Millî Mücadele Rotasının Oluşturulması’na yönelik projede öğrencilerin, öğrenme motivasyonlarını artırmak için oyunlardan yararlanılmasıydı. Böylece hem projeye destek verecek kişiler hem de başka üniversite ve kurumlardan gelen katılımcılar eğitilmiş oldu.
Turizm Fakültesinde yapılan değerlendirme toplantısında "Oyun Temelli Öğrenme” projesinin yürütücüsü Prof. Dr. Erdoğan Kaya, günümüz çocuğunun dijital oyunlara bağımlılık sorunu yaşadığını, bunun karşısında geleneksel ve gerçek oyunların onları eğitim kurumlarına çekmek açısından da önemli bir motivasyon aracı olduğunu vurguladı. Anadolu Üniversitesi çalışanlarının sıcak kanlı yaklaşımları ve ev sahipliği, katılımcıların övgülerinin alınmasına hatta projenin geliştirilerek sürdürülmesi yönünde önerilerde bulunulmasına neden oldu.