OEDAŞ uyardı: Eskişehir'de bu ilçelerde elektrik kesintisi olacak OEDAŞ uyardı: Eskişehir'de bu ilçelerde elektrik kesintisi olacak

Eskişehir Pancar Ekicileri Kooperatifi 74. Olağan Genel Kurulunu Kazım Taşkent Şeker Fabrikası stadyumunda gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen kongrede mevcut başkan Halil Ünal güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Kongreye, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, Çifteler Belediye Başkanı Zehra Konakcı, AK Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu katıldı.

"Eskişehir kooperatifi kooperatifler arasında ilk 3 de yer almaktadır"

Genel Kurulda konuşma gerçekleştiren Halil Ünal bir dönemlik faaliyetlerini değerlendirdi.

Ünal, "Her geçen gün faaliyetlerini artırmayı ve çiftçilerimize yardımcı olmayı görev edinmiş olan Kooperatifimiz 2024 faaliyet yılında da siz ortaklarımızın ihtiyaçlarını zamanında, uygun fiyatlarla ve kaliteli olarak temin etmek için imkânları ölçüsünde azami gayreti göstermiştir. Gelecek yıllarda da uyarıcı teşvikleriniz ile sizlere daha iyi hizmet etmek ümidiyle saygılar sunarız. Bölge Araç-gereç ve makine parkuru ile Türkiye de kooperatifler arasında bir numarayız. Projelerde ve size hizmette her anlamda rakamsal ve adetsel olarak her daim Eskişehir kooperatifi kooperatifler arasında ilk 3 de yer almaktadır. Bu hizmetlere ilave olarak yeni projemiz için  Odunpazarı belediyesi tarafından organize sanayi alanında yer alan Kalkanlı-aksaklı bölgesinde 96.000 m’2 araziye yap -işlet-devret modeliyle yapılmak üzere Mısır komplex tesisi için arsa tahsis edilmiştir. Odunpazarı belediye başkanımıza ve değerli meclis üyelerine huzurunuzda teşekkür ediyoruz. Bu arazi üzerine saat kapasitesi 50 ton yem fabrikası, gün kapasitesi 1.000 ton mısır kurutma tesisi ve biokütle tesisi ile kendi elektriğini kendi üreten fazlasını devlete satan bölgedeki mısır ,ayçiçeği ve diğer katı atıklardan üretim yapan  bir tesis inşa edeceğiz. En uygun finans desteği sağlama için gerekli finans ve yatırım kuruluşları ile görüşmeler yapılarak en kısa sürede  hizmete girmesi amaçlanmaktadır" dedi.

Kooperatifin yeni yönetimi şu şekilde; 

Halil Ünal

Mustafa Dündar Ünlü

Rafet Demirtaş

Sadık Aktaş

Hasan Kırıkçı

Denetim:

Ali Rıza Koca

Caner Özen

Harun Yalçın

Kaynak: Eskisehir.net Haber Merkezi