Fethiye'nin dünyaca ünlü turizm merkezi Ölüdeniz Mahallesi'ndeki Babadağ yamaç paraşütü pistinde yaşanan kazada, amatör pilotluk belgesine sahip olduğu belirtilen Tevfik Tek, arkadaşı Mehmet Buğra Silen ile birlikte 1900 metre rakımlı zirveden havalanmıştı. Ancak henüz belirlenemeyen bir sebeple paraşüt kontrolden çıkarak kayalık alana düştü.
Kazanın ardından olay yerine ulaşan sağlık ve arama kurtarma ekipleri, Mehmet Buğra Silen’in olay yerinde hayatını kaybettiğini, ağır yaralanan Tevfik Tek’in ise hastaneye kaldırıldığını bildirdi. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen Tek’in de yaşamını yitirdiği açıklandı.
GÖZYAŞLARI EŞLİĞİNDE UĞURLANDILAR
Kazada hayatını kaybeden gençlerin cenazesi, Eskişehir’e getirilerek ailesi, yakınları ve sevenlerinin katılımıyla toprağa verildi. Tevfik Tek için Kurtuluş Mahallesi Eligüzeller Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da katıldı. Tek, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Asri Mezarlığı’nda gözyaşları içinde defnedildi.
Mehmet Buğra Silen’in cenazesi ise Eskişehir’in İnönü ilçesine bağlı Yenice Mahallesi Camii’nden kaldırıldı. Öğle namazına müteakip gerçekleştirilen törenin ardından genç isim, sevenlerinin dualarıyla ebediyete uğurlandı.