Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından “Türkiye Yüzyılı: İletişim Yüzyılı” temasıyla gerçekleştirilen “2. İletişim Şurası Hazırlık Çalıştayı” büyük bir başarıyla tamamlandı. Çalıştayın açılışı Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun tarafından yapıldı. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, Çalıştay Bilim Kurulu ve Türkiye’de İletişim Eğitimi Çalışma Grubu Moderatörü olarak etkinliğe katıldı.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un açılış konuşmasını yaptığı iki gün süren çalıştayda, Türkiye İletişim Modeli’nin bir parçası olarak Türkiye iletişim politikalarının çok paydaşlı istişarelerle güçlendirilmesi ve geleceğin iletişim anlayışının şekillendirilmesi hedeflendi. Çalıştayda 16 farklı başlıkta çalışma grupları yer aldı.
“Türkiye’de İletişim Eğitimi Çalışma Grubu” başlığı altında düzenlenen oturumun moderatörlüğünü ise Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel üstlendi. Çalışma grubunda; iletişim eğitiminin sorunları, akreditasyon, teorik ve uygulamalı eğitim, dünya genelindeki iletişim eğitimi trendleri, mezuniyet sonrası kariyer olanakları, sektör beklentileri, akademisyen profili ve medya okuryazarlığı gibi konular tartışıldı. 27 kişilik uzman grup, bu temalar üzerinden derinlemesine çalışmalar yaptı.
Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, çalıştayın ardından şunları belirtti: “2. İletişim Şurası Hazırlık Çalıştayı, çok verimli ve kapsamlı oturumlarla geçti. Moderatörlüğünü üstlendiğim Türkiye’de İletişim Eğitimi Çalışma Grubu’nun sunduğu temalar, eğitim sistemimize, öğrencilerimize ve sektöre önemli katkılar sağlayacak unsurlar içerdi. Tüm katılımcılara teşekkür ediyor, bu çalışmaların iletişim eğitimi ve sektör için yüksek faydalar yaratmasını temenni ediyorum.”
Çalıştayda 16 başlık altında 425 katılımcı ile yapılan oturumlar sonucunda kapsamlı ve çok yönlü çıktıların elde edilmesi sağlandı. “2. İletişim Şurası” ana programı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla nisan ayında gerçekleştirilecek. Nihai programda panel ve konuşmaların yanı sıra çalışma gruplarının raporları da sunulacak. Çalıştay raporları ve davetli tebliğler, “2. İletişim Şurası 2025” adıyla kitap olarak yayımlanacak.