Açıklamada, "

 “Sağlık çalışanlarımızın maruz kaldığı şiddet olayları, hem fiziksel hem de psikolojik olarak büyük yaralar açmaktadır.
Birkaç ay içerisinde ilimizde de şiddet olaylarının sıklıkla yaşandığını görüyoruz. 112 acil sağlık ekiplerimize yapılan saldırılar ve birkaç gün önce aile hekimimize yapılan saldırılar bize bir kez daha gösteriyor ki sağlık profesyonellerinin can güvenliği kalmamıştır!
Bugün AVM’lerde dahi bir nebze güvenlik önlemleri alınırken her koşulda toplum sağlığı için çalışan bizler özellikle 1.Basamak sağlık hizmeti veren kurumlarda çalışan meslektaşlarımız her an saldırıya açık bir şekilde görevlerini yapmaktadırlar.

Son yıllarda sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarında ciddi bir artış gözlemlenmektedir. Örneğin, 2023 yılında Türkiye genelinde sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olayları %30 oranında artmıştır. Bu durum, sağlık hizmetlerinin kalitesini ve çalışanların motivasyonunu olumsuz etkilemektedir.
Sağlıkta şiddeti önlemek için acil olarak alınması gereken önlemler bulunmaktadır. Öncelikle, sağlık kurumlarında güvenlik önlemlerinin artırılması ve şiddet uygulayanlara yönelik caydırıcı cezaların uygulanması gerekmektedir. Ayrıca, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının kayıt altına alınması ve bu verilerin düzenli olarak kamuoyu ile paylaşılması önem arz etmektedir.
Bu vesileyle, yetkilileri ve kamuoyunu sağlıkta şiddetle mücadele konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Sağlık çalışanlarımızın güvenli bir ortamda hizmet verebilmeleri için hep birlikte mücadele etmeliyiz.” denildi.

Kaynak: Bülten