Eskişehir şehrinin gözde dinlenme ve piknik alanlarından biri olan Derya Parkı'nda, artan bakımsızlık ve kuruyan otlar sorunu halkın tepkisine neden oluyor. Parkın eskiden yeşil ve canlı görüntüsünün yerini aldığı kurumuş ot yığınları alırken, parkın güzelliğinin kaybedilmesine dair endişeler artıyor.

Derya Parkı, Eskişehir halkının doğayla iç içe zaman geçirdiği, aileleriyle piknik yaptığı ve spor yaptığı önemli bir mekan olarak biliniyor. Ancak son zamanlarda parkın bakımı ihmal edildiği ve ot biçimi yapılmadığı için ot yığınlarının kuruyarak etrafa yayıldığı gözlemleniyor.

Eskişehir Net Haber Merkezine ulaşan mahalle sakinleri ve parkı sıkça kullanan vatandaşlar, "parkın bakımsız görüntüsünün hem estetik açıdan hoş olmadığını hem de parkın kullanılabilirliğini düşürdüğünü ifade ediyor. Ayrıca, parkın yeşil alanlarının kuruması ve ot yığınları arasında çöplerin birikmesi çevre temizliği ve hijyen açısından da endişeleri beraberinde getiriyor" dedi.

Parkın kullanıcılarından biri olan vatandaş, "Derya Parkı'nın güzellikleri boşa gitmesin. Burası ailelerin, çocukların vakit geçirdiği bir yerdi ama artık bakımsızlık yüzünden pek çekici gelmiyor. Belediyenin parkın bakımına daha fazla özen göstermesini bekliyoruz" dedi.