Bayram ikramiyeleriyle ilgili üç farklı formülün üzerinde durulurken, emeklilere yönelik ödemelerin artırılması için farklı seçeneklerin değerlendirileceği belirtiliyor. 2018 yılından bu yana emeklilere yılda iki kez bayram ikramiyesi ödenirken, bu yıl da Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde ödeme yapılacak.
2025 yılnda Ramazan Bayramı, 30 Mart - 1 Nisan tarihleri arasında kutlanacak. Arefe günü 29 Mart Cumartesi olduğundan, ikramiyelerin 24-28 Mart tarihleri arasında hesaplara yatırılması bekleniyor. Yapılacak toplantı sonrası ikramiye tutarlarında artış olup olmayacağı netlik kazanacak.
Emekliler, hayat pahalılığı ve artan maliyetler nedeniyle bayram ikramiyelerinde ciddi bir artış beklentisi içindeyken, hükümetin nasıl bir düzenleme yapacağı merakla bekleniyor.