19 Mart sabahı saat 06:00 itibarıyla başlayan operasyonlarla eş zamanlı olarak X, Instagram, WhatsApp ve YouTube gibi popüler sosyal medya platformlarına erişimde ciddi sorunlar yaşandı. NetBlocks verilerine göre, saat 08:27 itibarıyla Türkiye'de bu platformlara erişimin büyük oranda engellendiği doğrulandı. Downdetector'da ise sadece sosyal medya uygulamalarında değil, bankacılık, alışveriş ve müzik platformları gibi internet üzerinden hizmet veren birçok sistemde de yavaşlama ve erişim problemleri olduğu bildirildi.
Yetkililer tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmamasına rağmen, bant daraltma uygulandığı iddiaları gündeme geldi. 20 Mart sabahı saat 10:00 itibarıyla NetBlocks’un raporuna göre, Türkiye'de internet kısıtlamalarının yüzde 70 ile yüzde 100 arasında değiştiği bildirildi. Bu durum, sosyal medya platformlarına erişimin kısıtlanmasının yanı sıra, genel internet hızında da ciddi bir düşüşe neden oldu. Video yüklemek neredeyse imkansız hale gelirken, mesajlaşma uygulamalarında gecikmeler yaşandı ve haber siteleri gibi birçok web sayfası erişilemez duruma geldi.
Mobil operatörler ve internet servis sağlayıcıları (ISS) üzerinden de benzer şekilde bağlantı sorunları yaşandığı gözlemlendi. Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone kullanıcıları, internet bağlantılarının mevcut olduğunu ancak hizmetin işlevsiz hale geldiğini bildirdi. VPN kullanımının da büyük ölçüde etkisiz kaldığı ve alternatif erişim yöntemlerinin bile yavaş çalıştığı ifade edildi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), internet kısıtlamalarıyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı. İstanbul Valiliği ise, kent genelinde kamu düzenini koruma amacıyla 19-23 Mart tarihleri arasında her türlü toplantı, gösteri ve basın açıklamasının yasaklandığını duyurdu. Bu yasak süresi boyunca internet üzerindeki bant daraltma uygulamalarının devam edebileceği tahmin ediliyor.