Yaşlılara Saygı Haftası dolayısıyla Anadolu Üniversitesi Yaşlılık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Birimi Müdürü Doç. Dr. Emre Birinci ve Tazelenme Üniversitesi öğrencileri, Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy’u makamında ziyaret etti.

Tazelenme Üniversitesi Öğrencileri, Vali Aksoy'la Buluştu (2)

Doç. Dr. Emre Birinci, ziyarette Tazelenme Üniversitesi’nin faaliyetleri hakkında bilgi vererek, 2019 yılından bu yana Anadolu Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren üniversitenin 60 yaş ve üzeri bireylerin bilgi, beceri ve yeteneklerini koruma ve geliştirmeyi hedeflediğini ifade etti. Birinci, Tazelenme Üniversitesi’nde şu anda 60 ile 82 yaşları arasında 207 öğrenci bulunduğunu ve bu öğrencilerin ihtiyaçlarına yönelik olarak, egzersiz, hukuk, İngilizce, nöroloji gibi birçok farklı alanda dersler aldığını belirtti.

Vali Hüseyin Aksoy, yaşlı bireylerin toplumsal hayatta aktif bir rol oynamalarının önemine değinerek, Tazelenme Üniversitesi’nin bu alandaki katkılarını takdir etti. Aksoy, üniversitenin sağladığı eğitimlerle yaşlı bireylerin hem fiziksel hem de zihinsel açıdan sağlıklı bir yaşam sürmelerine katkı sağlandığını vurguladı.

Kaynak: Bülten