Düğüm teknikleri öğretildi
Çocuklar, Yeryüzü Ekoloji Okulu’nda verilen eğitimde, doğada hayatta kalma durumunda ya da kamp yaparken lazım olabilecek düğüm atma yöntemleri ve teknikleri gösterildi. Düğüm tekniklerini öğrenen çocuklar, salıncak ve merdiven yapımı gerçekleştirdi. Ayrıca 2 referans ağaç arasında yine düğüm teknikleri kullanılarak ipten köprü çekildi ve üzerinde denge yürüyüşü yapıldı.
Afet farkındalık eğitimi verildi
Atölyenin ikinci gününde AKUT Arama Kurtarma Derneği Eskişehir seminer birimi tarafından Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı’nda afet öncesi, sırası ve sonrasında yapılacak doğru davranışları çocuklara kazandırmak amacıyla Afet Farkındalık ve Bilinçlendirme sunumu gerçekleştirildi. Eğitimin ikinci bölümünde ise kamp çantasında bulunması gereken malzemeler gösterilerek bu malzemeleri kullanma hakkında bilgi verildi.
Kuşlar için yemlikler yapıldı
Üçüncü gün düzenlenen Ortak Yaşam Arkadaşlarımız Atölyesinde, çevremizde var olan canlı ve cansız varlıkların neler olduğu bunların yaşam alanları hakkında çocuklarla karşılıklı sohbet edildi. Atölye kapsamında Yeryüzü Ekoloji Okulunda yer alan böcek oteli ve kayaç parkı ziyaret edilerek buradaki canlı ve cansız varlıklar hakkında da bilgi verildi. Ortak Yaşam Arkadaşlarımız Atölyesi sonrasında havaların soğumasıyla birlikte çevremizde yaşayan kuşların yem bulmada güçlük çekmemesi adına kuşyemliği yapımı gerçekleştirildi. Kullanılmayan peçete rulolarından dönüştürülerek yapılan yemlikler ile geri dönüşüm konusuna değinilerek doğaya yararlı bir uygulama yapıldı.
Matematik Köyü gezildi
Atölyenin son günü ise çocuklar Çakılarası Matematik Köyünü ziyaret etti. Burada çocuklara ESTÜ Matematik Bölümünden Prof. Dr. Bünyamin Demir tarafından bilgisayar matematiği dersi verildi.
Gezide yer alan veliler de düzenlenen atölyelerden dolayı Tepebaşı Belediyesi’ne teşekkürlerini iletti.