Eskişehir Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen “Sanat Tepebaşı’nda” adlı etkinlikler kapsamında hem şair hem ressam olarak şehrimize gelen 5 sanatçı düzenlenen resim atölyesinde eserlerine şekil vermeye başladı.
Özdilek Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen resim atölyesini ziyaret eden Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da eserler hakkında sanatçılardan bilgi aldı. Sanatçılar düzenlenen etkinlikten dolayı mutlu olduklarını belirterek Başkan Ataç’a teşekkür etti.
“Buram buram sanat kokuyor”
Engin Turgut, “Eskişehir’de bulunmaktan son derece mutluyum. Ahmet Başkanın bu çalıştay, pişmiş toprak sempozyumu ve şiir buluşması o kadar güzel ki. Eskişehir ve sanat adına o kadar güzellikler bırakıyor ki bunu Eskişehir’deki insanların yüzünde görüyorum. İnsanların yüzünde bir gülümseme var. Buram buram sanat kokuyor burası. Geleceğe güzellikler bırakmak gerekiyor. Sanat iyileştirir. İyi ki sanat var, yaşamaya üretmeye devam. Eskişehir’e de minnettarım. Tepebaşı Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum” dedi.
“Sürdürülebilir olması önemli”
Turgay Kantürk, “Sözcüklerin yetmediği yerlerde boyalarla oynuyorum. Resmi seven, resme hayranlık duyan biri olarak boyalarla oynayarak bir şeyler ifade etmeye çalışıyorum. “Sanat Tepebaşı’nda” etkinliği çok güzel. Etkinliğin güzel olmasının yanında sürdürülebilir olması da çok önemli. Ben de pişmiş toprak malzemesini kullanarak birkaç disiplini bir araya getirmeye çalışıyorum. Bu etkinlikte hem şiir okuyarak hem de tuvali şekillendirerek yer alacağız” diye konuştu.
“Eskişehir tam bir sanat şehri olmuş”
Işık Sungurlar, “Eskişehir’de olmaktan çok mutluyum. Şiir ve resim benim için hep beraber gitti. Bazı düşüncelerimi resimle anlattım bazılarını şiirle. Şehirde çok güzel bir koku var. Bu da insanların mutluluğuna yansıyor. Tam bir sanat şehri olmuş en son 10 yıl önce geldim çok değişmiş. Böyle güzel bir etkinlik yaptığı için Ahmet Ataç Başkanımıza ve Tepebaşı Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
“Eskişehir’e dair mühürler tasarlıyorum”
Yudum İşbecer, “Buraya hem şair hem de çizer kimliğimle geldim. Ben daha çok mühür tasarlıyorum. Eskişehir’e gelmeden önce ne yapabilirim diye düşündüm. Eskişehir’i ve Tepebaşı Belediyesi’ni ifade eden semboller neler olabilir diye düşündüm. Bu çalıştayda da Eskişehir’e dair mühürler tasarlamaya başladım. Umarım ki Eskişehir’in bir mührü olacak. Bir kültürel mirasa tasarladığım mühürlerle katkıda bulunmak isterim” dedi.
Hicran Aslan, “Asıl mesleğim resim öğretmenliği. Burada resim ve şiir ilişkisini değerlendirdiği için çok keyifliyim. Bu etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ederim” diye konuştu.
Sanatçıların yaptıkları eserler Pazar günü Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı’nda sergilenecek.