Soğuk havaların bağışıklık sistemini zayıflatarak idrar yolu enfeksiyonlarını artırabileceğini söyleyen Doç. Dr. Kaya, şu uyarılarda bulundu:
“Soğuk hava, sık ve ağrılı idrara çıkma ile kendini gösteren enfeksiyonlara yol açabilir. Bu nedenle, kış aylarında yeterli su tüketmek ve kişisel hijyene dikkat etmek, enfeksiyon riskini en aza indirmek için oldukça önemlidir.”
Kış aylarında böbrek taşı rahatsızlıklarının daha fazla ağrıya yol açabileceğini belirten Kaya, şunları ekledi:
“Su tüketiminin azalması, taşların hareketini zorlaştırır ve bu da ağrıya sebep olabilir. Böbrek taşı hikayesi olan kişilerin kışın sıvı tüketimine ekstra özen göstermesi gerekiyor.”
Soğuk havanın prostat iltihabını tetikleyebileceğini söyleyen Doç. Dr. Kaya, şu önerilerde bulundu:
“Bel ve pelvik bölgenin sıcak tutulması, prostat sağlığını korumada çok önemlidir. Prostat iltihabı riskini azaltmak için vücut sıcaklığını koruyarak bu dönemi daha rahat geçirebilirsiniz.”
VUCÜT ISISINI KORUMAK ÖNEMLİ
Soğuk havanın dolaşımı olumsuz etkileyebileceğini ve bu durumun bazı kişilerde sertleşme sorunlarına neden olabileceğini ifade eden Kaya, düzenli egzersizin ve sıcak tutmanın kan dolaşımını destekleyeceğini belirtti.
Kış aylarında mesane kaslarının soğuğa bağlı olarak kasıldığını ve bu durumun idrar kaçırma problemlerine neden olabileceğini açıklayan Kaya, mesanenin düzenli boşaltılmasının ve vücut ısısının korunmasının önemine dikkat çekti.
Soğuk havalarda ürolojik sağlığı korumak için alınabilecek önlemleri sıralayan Doç. Dr. Coşkun Kaya, şu ifadelerle uyarıda bulundu:
“Soğuk havalarda vücut ısısını korumak, bağışıklık sistemini güçlendirmek ve sıvı tüketimini artırmak, mesane ve böbrek sağlığını korumada etkilidir. Şüpheli belirtilerle karşılaştığınızda mutlaka bir üroloji uzmanına danışın.”
Kaynak: İhlas Haber Ajansı